Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Detencions: La Guàrdia Civil contra els advocats al País Basc

Aquestes detencions suposen un cop repressiu contre els interlocutors que cerquen una sortida dialogada i pacífica al conflicte basc

08/01/2014 Internacional

A tres dies de la mobilització que hi ha convocada a Bilbao a favor dels drets dels presos polítics bascos i dies després dels de  la roda de premsa a Durango de seixantena d'expresoners polítics del Col·lectiu de Presoners i Presoneres Polítics Bascos (EPPK), agents de la Guàrdia Civil han irromput al despatx de l'advocada de l'esquerra abertzale Arantza Zulueta, a Bilbao, durant una reunió amb altres advocats que porten les defenses del presoners independentistes bascos.

En una operació que encara resta oberta, els agents del cos militar, comandat pel tribunal especial de Madrid, han detingut vuit persones al País Basc i a Navarra, entre els quals dos destacats advocats abertzales.

Els vuit detinguts són Arantza Zulueta, Jon Enparantza, Aiziber Sagarminaga, José Luis Campos, Egoitz López de la Calle, Aintzane Orkolaga, Mikel Almandoz i Asier Aranguren.

Aquestes detencions suposen un cop als interlocutors que cerquen una sortida dialogada i pacífica al conflicte basc. Dos dels detinguts a Bilbao són integrants de la Comissió d'Interlocutors del col·lectiu de presos polítics bascos EPPK.

Reaccions

Segons Naiz.info, el PNB ha afirmat que l'operacióportada a terme per la Guàrdia Civil aquest dimecres és "sospitosa, oportunista i contrària a la direcció correcta en la qual, encara que més lentament del que ens agradaria, transita la societat basca en els últims temps."

En aquest sentit, la portaveu parlamentària d'EH Bildu, Laura Mintegi, ha emplaçat el lehendakari Iñigo Urkullu que ordeni a l'Ertzaintza que no col.labori en l'operatiu repressiu desplegat per la Guàrdia Civil.

Per una altra banda el portaveu de Sortu, Pernando Barrena, ha denunciat que l'operació repressiva contra els advocats suposa "l'enèsim intent del PP d'ofegar el procés de pau», així com una «agressió directa a les ànsies de pau, llibertat i democràcia."

Malabarismes informatius d'Interior: entre la censura i la relliscada

En una nota a la seva web sobre les 15.00, el Ministeri espanyol d'Interior havia enviat una nota en què informava de la detenció de diverses persones. Però sembla que les detencions encara no s'havien realitzat.

La narració d'Interior explicava abans d'hora que "Agentes de la Guardia Civil están desarrollando esta tarde una operación antiterrorista en el País Vasco y Navarra, en la que se han producido varias detenciones de presuntos miembros de ETA. Además, la Guardia Civil está procediendo al registro de varios inmuebles en diferentes puntos del País Vasco y Navarra".

En menys d'una hora, una altra comunicació declarava anul·lada aquesta primera informació a tots els efectes, circumstància que fa pensar que hauria estat enviada abans d'hora i posteriorment han volgut corregir-la.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid