Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EUSKAL HERRIA
Mor un pres basc a Cadis

Ha mort el pres basc Arkaitz Bellón que es trobava empresonat a la presó del  Puerto de Santamaría (Cadis).

05/02/2014 Internacional
Institucions Penitenciàries ha explicat, a través d'una nota, que els funcionaris han trobat a Arkaitz Bellón immòbil al seu llit “després del descans posterior al menjar. Avisats immediatament els serveis mèdics del centre , van constatar que l'intern es trobava sense vida i sense cap signe extern de violència. L'intern romania sol a la cel·la, en trobar-se classificat en 1r grau de tractament”.

Actualment es trobava a Puerto de Santamaría (Cadis) . Anteriorment va estar a Sevilla, on el passat març va ser objecte d'una pallissa per part de diversos funcionaris. També va denunciar agressions a Puerto III el 2010 i a Algeciras el 2008. Al desembre de 2007, els seus familiars van patir un accident de trànsit quan anaven a una visita a la presó d'Herrera.

Arkaitz Bellón (36 anys) tenia fixada la seva data de sortida en el pròxim mes de maig, després de passar tretze anys a la presó. Els advocats de confiança i la família han sol·licitat personar-se en l'autòpsia mitjançant un metge de confiança.

Etxerat ha subratllat la gravetat d'aquest succés i ha recordat que el pres d'Elorrio “es trobava dispersat a més de 1000 quilòmetres d'Euskal Herria” i ha recordat que aquesta és la tercera mort que es registra en menys d'un any després dels morts de Anjel Figueroa i Xabier López Peña.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid