Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Plataforma Prou Sal! considera que el l'Ajuntament de Sallent hauria de regular el runam salí

La Plataforma Prou Sal! considera que el l'Ajuntament de Sallent hauria de regular el runam salí, mitjançant el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. (POUM), ja que és l’eina més important de la política municipal pel que fa a l’urbanisme i la gestió del territori. Una norma que ha de garantir un creixement racional i uns usos responsables del sòl. Al no fer-ho, el runam salí queda sotmès a l’autorització ambiental que en el seu dia pugui obtenir l’empresa per part del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Això per a la Plataforma és un xec en blanc.

08/04/2009 19:40 Territori
I és que ple de l’ajuntament de Sallent va aprovar inicialment el passat 22 de desembre de 2008 el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. (POUM) i no va tenir en compte la regulació del runam,  tot i que en aquest municipi des de fa anys, s’hi desenvolupa una activitat minera d’extracció en galeria de sal potàssica. El mineral que s’extreu, en gran part (aprox. 75%) no s’aprofita i s’acumula a l’exterior.
 
Aquest residus, que tenen un fort impacte ambiental en el territori, porten anys salinitzant nombrosos torrents, aqüífers, fonts del municipi i el riu Llobregat.

El document aprovat inicialment tracta el runam salí sense cap regulació. És un ús admès sense cap mena de condició urbanística prèvia.
 
Per poder disposar de llicència ambiental cal l'informe urbanístic previ. L’informe urbanístic haurà de reflectir el contingut del POUM. I si aquest no te cap mena de regulació i es remet a una llicència ambiental encara no autoritzada, és un xec en blanc.

Per a la Plataforma, el planejament urbanístic mai ha de quedar subjecte a una llicència ambiental.
 
És per això que considera que "estem davant d’una deixadesa de les competències municipals, que donaran lloc a un buit legislatiu on tot serà possible.
 
I entenem que es "una irresponsabilitat de l’equip de govern, que obvia un problema mediambiental municipal d’abast nacional".
 
 
La Plataforma Prou Sal! 
Som un col·lectiu de persones, no vinculades a cap partit polític, que fartes d'un crim ecològic comès durant dècades al Pla del Bages, ens hem unit amb un objectiu final molt clar: acabar total i definitivament amb el desastre ecològic produït per l'abocament il·legal de runam sobre el nostre territori.

Què pretenem?

- L’aturada immediata dels abocaments de residus salins als runams de Sallent i Súria.

- La retirada dels residus ja dipositats fins ara als runams de Sallent, Súria, Balsareny(Vilafruns) i Cardona, per no fer més greu el problema mèdioambiental que aquests provoquen sobre la nostra comarca.


Com volem aconseguir-ho?

- Evitant que les institucions autoritzin el Pla d'Ampliació del runam del Cogulló.

- Exigint el compliment de les normatives mèdioambientals per part d'Iberpotash.

- Conscienciant a la població en general del problema i difonent concretament com ens afecta.

- Obrint el tema als nostres pobles i propiciant un debat que es correspongui amb la gravetat de la situació.

- Creant espais de discussió entre els diferents agents implicats.

- Duent a terme mesures de pressió i accions per tal de provocar solucions immediates.


Què pots fer tu?

- Pots contactar amb la Plataforma Prou Sal!: Adherirt-hi, donar el teu suport o comentar el que vulguis a l’adreça prousal@hotmail.com o visitar la nostra pàgina web: www.prousal.org

- Pots parlar amb els veïns sobre com ens afecta i treure el tema al carrer, fent que estigui a l’ordre del dia.

- Pots informar-te i difondre com ens afecta el runam a tots els catalans.

- Pots participar o col·laborar amb la Plataforma en les diferents activitats que realitzarà properament.
¿I si no ho fas tu, qui ho farà?
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid