Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1r de maig
Milers de persones es manifesten a Barcelona contra el capitalisme

La marxa s'ha desconvocat al cap d'una hora d'haver començat, tot i així, el bloc de l'Esquerra Independentista ha continuat fins al final.

01/05/2014 Laboral

La manifestació ha començat cap a les 18h a l’Arc de Triomf i estava encapçalada per una pancarta que deia “Contra la misèria de la Unió Europea. Som classe treballadora” i a continuació hi havien els traballadors de Panrico, en vaga des de fa més de 200 dies. Després un àmplia representació de sindicats, organitzacions, col·lectius i moviments populars que s'agrupaven en blocs  (Arran, la CUP, la COS, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), la CNT, la CGT, Co.bas i Revolta Global entre altres). El bloc de l'Esquerra Independentista era el més nombrós. (veure fotografies)

Aldarulls, desconvocatòria i seveis d'informació del Mossos

Al cap d'una hora d'haver començat la marxa, una cinquantena de persones que es trobaven en mig de la manifesctació ha calat foc a un caixer automàtic i al vestíbul d'una oficina del Banc Sabadell, alhora que també trencaven els vidres d'una sucursal del Banco Popular i cremaven contenidors de brossa a l'avinguda del Marquès d'Argentera. Sobre aquests fets, la policia parla de 4 detencions.

En aquest punt, des de la capçalera s'ha desconvocat la marxa, tot i així, el bloc l'Esquerra Independentista ha continuat fins al  Casino de Barcelona on s'ha per finalitzada la manifestació. Cal dir que en aquest zona s'havien concentrat nombrosos furgons antiavalots del Mossos d'Esquadra.

També, cal remarcar que la marxa ha estat seguida i enregistrada pels serveis d'informació de la policia autonòmica. Des de l'aire, per un helicòpter dotat de càmera amb potent zoom prenia instantànies volant a molt baixa alçada i a peu de carrer, per agents de paisà i uniformats. També s'ha pogut detectar que els enregistraments es feien des de finestres d'alguns edificis on passava la marxa.

Mobilitzacions al matí pel centre de Barcelona

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha encapçalat la marxa de l'EIB cap al migdia. Ha començat a la plaça de la Universitat i ha recorregut el centre de la ciutat. Al final de la manifestació s'ha llegit el manifest unitari de l'Esquerra independentista pel 1r de Maig. (veure fotografies).

La CSC denuncia que els responsables de la involució social són els mateixos de la negació del dret a decidir. El sindicat independentista es manifesta a Barcelona sota el lema "Som classe treballadora, som independència"

L'ANC recorda que l'alliberament nacional va lligat amb l'alliberament social. S'ha sumat a les mobilitzacions del 1r de Maig amb un acte davant el monument a Francesc Layret i la manifestació pels carrers de Barcelona

Cròniques d'actes reivindicatius a altres indrets del país

Reus inicia les mobilitzacions del Primer de Maig al Camp

Mobilitzacions de l'1 de maig a Girona

Desenes de persones commemoren la Diada a la Seu d'Urgell

Centenars de persones es manifesten a Lleida sota el lema “Pel repartiment del treball i la riquesa”

Mig miler de persones aplega la marxa contra el capitalisme a Manresa

Més d'un miler de persones a Tarragona per "combatre el capitalisme i el reformisme que l’empara"

Les mobilitzacions a les Illes del 1 de Maig se centran contra Bauzá, la corrupció i la Troica

Jordi Canal és recordat en els actes del 1r de Maig a Mataró

1r de Maig unitari al Baix Montseny "Per la dignitat, drets socials i laborals"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid