Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PAH
Escarni a Cort de la PAH de Mallorca

Davant situació de l'estat d'emergència habitacional la PAH ha decidit manifestar-se a les portes de Cort, per visibilitzar la gravetat del fet i reclamar una solució d'alternativa habitacional digna

14/05/2014 Res-pública

Amb el lema “No tenim casa” la Plataforma d'Afectades per les Hipoteques a Mallorca ha convocat una concentració a plaça de Cort, davant la seu de l'Ajuntament de Palma, a les 11:30h, per tal de protestar per la manca de solucions reals des del Govern Local davant la situació que viuen les famílies de la nostra ciutat.

Després de 3 anys de Govern en majoria absoluta del Partit Popular, asseguren des de la PAH, durant aquest temps no s'ha vist una iniciativa per part de l'equip de govern que vagi dirigida a cercar una solució enfront dels desnonaments.

També argumenten que les mocions aprovades en l'àmbit dels desnonaments han estat sempre iniciatives des dels grups de l'oposició, i la traducció dels acords en fets reals i efectius han resultat pràcticament nul·la. En aquest sentit retreuen que des de l'equip de govern la problemàtica dels desnonaments "es veu com una cosa residual i anecdòtica quan s'oposen a les solucions i una eina mediàtica per tal de guanyar la simpatia de l'electorat quan anuncien mesures que fnalment no tenen una efectivitat real que les sustenti."

La PAH també ha explicat que les actuacions del consistori "han estat protocols que si es compleixen resulta que no hi ha recursos per dur a terme la solució proposada, tot i que la major part de les vegades no s'hi arriba a temps. També un parc d'habitatge social d'unes desenes d'habitatges, insufcient, molt lluny dels milers de desnonaments que viu la ciutat cada any. Una ofcina que dóna orientació, però basada en la llei 1/2013, de la vergonya, que exclou a la gran majoria de famílies afectades i per tant, l'actuació d'aquest servei queda reduïda a aquest petit cercle. Finalment els Serveis Socials són el recurs més proper a les famílies i l'indicat pel consistori per donar resposta als desnonaments. Aquests mancats de pressuposts i recursos reconeixen la seva impotència, doncs, res poden fer si darrere dels estudis i protocols no hi ha recursos reals per donar resposta a les famílies que són desnonades."

Per a la plataforma popular en defensa de l'habitatge la banca "continua fent de les seves, desnonant famílies, acumulant habitatges buits i davant això tan sols ens consta que, aquests funcionaris amb contractes de 4 anys de durada, s'hagin dirigit un cop a la banca amb una carta, per tal de cercar solucions i fer-se amb el dret d'ús d'aquests habitatges." I posen sobre la taula la constatació que ni tan sols es plantegen de recuperar els edifcis de titularitat pública que tenen buits.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid