Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internacional
La monarquia defensada a cops de porra a Madrid: violència contra periodistes i manifestants

La protesta contra la monarquia que s'intentava realitzar ahir a Madrid va ser reprimida a cops de porra. Diversos reporters que cobrien la protesta va ser agredits pels antiavalots, que van impedir l'exercici periodístic de cobertura de la protesta

30/03/2014 Internacional

Diversos periodistes van ser agredits quan es trobaven gravant després de la fi de la concentració que es realitzava davant del Congrés espanyol.

El reporter Gabriel Pecot va ser colpejat violentament fins quedar estès a terra. També va ser agredits els periodistes Mario Munera i Juan Ramón Robles.

Escac al Rei

La manifestació encapçalada amb la pancarta amb el lema "Escac a la monarquia" va ser dissolta amb agressivitat per la policia, que va perseguir manifestants fins que en molts casos van ser reduïts a cops de porra.

Inicialment la protesta havia estat convocada a la Plaça de Neptú, però es va traslladar espontàniament fins a la plaça de las Cortes, davant façana del Congrés espanyol, que estava encerclada per tanques i un nombrós dispositu d'antiavalots.

A la manifestació, convocada per la Coordinadora 25-S, es van cridar consignes com "La veu del poble no és il·legal" i "Espanya demà, serà republicana".

Al voltant de les 20.30h hores, després de ser desconvocada la mobilització, han estat detinguddes com a mínim sis persones.

Diverses persones han resultat ferides a causa de la virulència amb què ha actuat la policia per reprimir la protesta. Alguns reporters han denunciat, a través de les xarxes socials i mostrant el material gràfic com a prova, que han estat agredits pels agents mentre gravaven els últims moments de tensió localitzats a Atocha.

Víctimes del terror

L'escalada del terror contra les mobilitzacions i protestes a Madrid ja té les primeres víctimes greus. Un jove va patir ferides irreversibles durant la passada manifestació del 22M, causa d'una pilota de goma de la policia. El noi, que té 19 anys, ha perdut el 90% de la visió d'un ull després de rebre un cop de pilota disparada pels antiavalots de la policia durant les protestes posteriors a la manifestació de les Marxes de la Dignitat.

Valora
Vídeos
22# Marxes per la dignitat a Madrid: càrregues policials contra el bloc de la protesta 'NO PASARÁN'
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid