Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internacional
Salvatjada policial a Madrid contra els manifestants que volien envoltar el Congrés

Nombroses persones han resultat ferides al cap per cops de porra de bales de goma. La intervenció dels antiavalots contra petits grup dispersats de persones només ha estat considerada com una salvatjada

15/12/2013

La convocatòria "Rodea el Congreso" espanyol (Envolta el Congrés), convocada per la Coordinadora 25S contra l'aprovació per part de l'Executiu espanyol de la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana, va finalitzar amb situacions d'extrema violència i agressions indiscriminades contra les persones que s'hi manifestaven o eren a prop del bullici de la protesta.

Tal i com assenyala El DiagonalPeriódico.net, en nombrosos punts del centre de Madrid es van viure situacions de pànic per les agressions salvatges de la policia, que colpejava indiscriminadament les persones concentrades.

La protesta estava convocada per nombroses organitzacions, partits polítics, sindicats i assemblees del 15M, contra l'avantprojecte que va ser aprovat pel Consell de Ministres el passat 29 de novembre i que suposa un dels pitjors atemptats contra els drets i llibertats (dret a la informació, dret a la manifestació, a la intimitat, etc.). Milers de persones (entre 5.000 i 10.000 segons les primeres estimacions) es van concentrar a la plaça de Neptú de Madrid, on hi ha el Congrés dels Diputats, amb el lema "No Passaran. No a la Llei Mordassa." Com a resposta a la mobilització pacífica la Delegació de Govern de Madrid va ordenar el desplegament d'un operatiu policial de 25 grups de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP), un total de 1.250 antiavalots. La nit s'ha tenyit de sang i el terror s'ha estès entre molts ciutadans que volien expressar el seu rebuig a la Llei Mordassa.

Com a mínim 7 persones van ser detingudes, però hi ha més d'una vintena de persones ferides, moltes amb fractures al cap per cops de porra dels antiavalots. També van ser identificades unes 40 persones "per provocar incidents violents per rebentar la manifestació."

Les topades entre policia i manifestants es van iniciar al centre d'aquesta ciutat quan la manifestació convocada per la Coordinadora 25S es dirigia cap al  Congrés espanyol. Diverses desenes d'efectius de la UIP van intentar tallar el pas de la comitiva, fet que va provocar protestes per part dels manifestants. En no poder avançar, alguns d'ells van llançar objectes contra el grup d'antiavalots i estona després es van iniciar les primeres càrregues amb trets de bales goma i cops de porra. La majoria de manifestants va recular de nou fins a la Puerta del Sol. Durant la nit hi va haver múltiples corredisses, llençament d'objectes contra les unitats d'antiavalots i atacs de la policia contra petits grups de persones concentrades.

Valora
Vídeos
#14D Disturbios en el centro. Convocatoria Rodea el Congreso
Policies antiavalots ataquen periodistes que cobrien la notícia de la manifestació a Mardid
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid