Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MADRID
Marxes de la Dignitat 22M a Madrid

Ahir les Marxes de la Dignitat 22M van aconseguir reunir dos milions de persones (segons els organitzadors) que van omplir els carrers de Madrid exigint "Pa, treball i sostre".

23/03/2014 Internacional

Les Marxes de la Dignitat 22M van aconseguir omplir ahir a la tarda el centre de Madrid malgrat els obstacles que el govern espanyol va anar posant pel camí (la policia i la guàrdia civil van aturar alguns dels autobusos que anaven a la manifestació) per impedir l'èxit de la mobilització. Després de la lectura del manifest, les diferents intervencions de les 10 columnes van defensar la importància dels drets socials i els serveis públics, d'una ocupació decent, de la renda bàsica, del dret a l'habitatge i van criticar les retallades.

Després de les intervencions es va donar pas un acte musical amenitzat pel cantaor Manuel Gerena i la Solfónica de Madrid. Sobre les 20.15h, quan començava l'actuació de la Solfónica es van començar a produir càrregues policials cap a on es desenvolupava l'acte final de la manifestació. Quan encara no havia conclòs l'acte, un nou dispositiu policial va tallar en dos la manifestació, aïllant completament milers de persones. Les marxes de la Dignitat 22M han responsabilitzat als comandaments del dispositiu policial i a la Delegada del Govern Espanyol a Madrid dels disturbis. Segons manifestacions de portaveus de la marxa: "no només no han protegit una manifestació legal, no només no han protegit els drets fonamentals, com era la seva obligació, sinó que han carregat de forma innecessària i abusiva contra milers de persones pacífiques, interferint un acte legal".

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid