Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ESPANYA
Una dona és detinguda a Madrid per penjar un cartell

Els fets varen ocórrer ahir durant una manifestació de la PAH a Madrid i acabaren amb una detenció i dues propostes de sanció de 400 euros. Poques hores abans, a una seu del Partit Comunista d'Espanya d'Alcalá de Henares s'havia detingut  una persona per no voler-se identificar. 

16/02/2014 Internacional

A les 12 del migdia d’ahir, a Madrid, s’estava fent una manifestació contra l'especulació dels habitatges públics de l'IVIMA (Instituto de la Vivienda de Madrid) convocada per la PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca) quan la policia nacional espanyola va detenir una manifestant que estava col·locant un cartell en un fanal. Després d'aquests fets dos membres de la PAH que pretenien assessorar la dona  detinguda van ser retinguts per la policia sota el pretext de no voler-se identificar (fet que ells neguen) i se’ls obrí un procediment sancionador amb un import de 400 euros.  

Poques hores abans d'aquests fets, a la matinada del dissabte, la policia nacional espanyola i la policia municipal d'Alcalá de Henares varen carregar contra una seu del Partit Comunista d'Espanya d'aquesta localita detenint a dues persones i ferint-ne a quatre més. Un dels detinguts està acusat de desobediència per negar-se a ser identificat.

Les sancions a manifestants per negar-se a ser identificats per la policia han augmentat últimament  (sovint la negativa a ser identificat no existeix però la policia declara el contrari per així poder multar els  manifestants) i tot indica que seguiran augmentant si finalment s’aprova la nova llei de seguretat ciutadana que donarà més facilitats a la policia (i augmentarà la quantia de la sanció dels 400 als 1000 euros).

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid