Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
L’ANC arriba al seu segon aniversari preparada per afrontar un 2014 decisiu

Anunciarà el 5 d'abril una gran acció per la Diada per "internacionalitzar" el procés

09/03/2014 Política

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) compleix avui dos anys de vida. 730 dies en què el país ha avançat de manera inequívoca cap a la independència i que es troba, actualment, a les portes de la celebració d’una consulta perquè els catalans i les catalanes puguin escollir lliurement el seu futur.

Aquest avenç només pot explicar-se tenint en compte l’organització de les dues mobilitzacions més multitudinàries de la història del país; la manifestació de la Diada del 2012 a Barcelona, rere el lema ‘Catalunya, nou estat d’Europa’, i la Via Catalana cap a la Independència el 2013.

Actualment, l’Assemblea compta amb 22.000 membres de ple dret i 17.000 col·laboradors i simpatitzants, i té 519 assemblees territorials, 57 sectorials i 23 exteriors.

La gran manifestació de la Diada del 2012 i la Via Catalana

L’ANC es va constituir el passat 10 de març del 2012 al Palau Sant Jordi de Barcelona davant 7.000 persones. L’acte constituent va ser també el punt de partida cap a la Marxa cap a la Independència i la gran manifestació de la Diada del 2012 amb 1.500.000 persones; que va comportar la convocatòria d’unes eleccions i el pas d’un Parlament autonomista a un de sobiranista. El 16 de març del 2013, a l’assemblea general de l’entitat a Fontajau, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, va anunciar la següent gran mobilització per la Diada; una gran cadena humana per la independència. L’Onze de Setembre del 2013, més d’1.600.000 catalans van unir el país al llarg de 400 quilòmetres amb la Via Catalana cap a la Independència. (veure la cronologia)

Aquest 2014, amb l’acord sobre la data i la pregunta de la consulta que se celebrarà el proper 9 de novembre, l’ANC prem l’accelerador per tal que aquest sigui l’any definitiu, amb cinc projectes estratègics: El País de Tots, destinat a ampliar la majoria social favorable a la independència; Signa un Vot per la Independència; El País que Volem, De Catalunya al món; i De la desobediència a la Sobirania. L’ANC va presentar els projectes el passat 10 de gener a l’acte “Via Catalana 2014: què farem per arribar a la independència?”, celebrat a Barcelona.

"Internacionalitzar" el procés

L'ANC té intenció d'anunciar el 5 d'abril quina serà enguany la gran acció reivindicativa que es convocarà amb motiu de la diada de l'Onze de Setembre. La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, va explicar a RAC1 que s'estan "estudiant diversos projectes". "Ens agradaria molt poder-ho anunciar el 5 d'abril", data de l'assemblea general que celebra anualment l'ANC, ha assenyalat.

Hi ha "dos o tres projectes" damunt la taula i "estem perfilant quin ens convé més com a país i per internacionalitzar el procés", ha revelat. "Hem de pensar alguna cosa que serveixi per escalfar motors per a la consulta i per continuar oferint aquesta imatge al món de poble democràtic i pacífic que simplement vol esdevenir un estat", ha afegit Forcadell.

 

 

Valora
Vídeos
Discurs de cloenda de l'Assemblea Nacional Catalana, Sergi López
Acte constituent de l'Assemblea Nacional Catalana
Assemblea Nacional Catalana en directe al Palau Sant Jordi
Més a prop. Constitució Assemblea Nacional Catalana
El 10 de març del 2012 culmina el procés constituent de l'Assemblea Nacional Catalana en un gran acte al Palau Sant Jordi.
Assemblea Nacional Catalana: La societat civil, cap a l'Estat propi
L'Assemblea Nacional Catalana, una organització de la societat civil que treballa per aconseguir la independència de Catalunya, ha fet avui a l'auditori de Girona un dels seus actes més multitudinaris, on ha reunit més de 1.500 persones. Al març que ve es constituirà oficialment a Barcelona.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid