Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió lingüística
Presentació a Figueres del llibre "¡EN CRISTIANO!"

Un recull de casos de vexacions policials per parlar català arreu dels Països Catalans

11/11/2013 Lletres
El llibre d'Ignasi Bea recull 13 casos de discriminació lingüísitca contra el català El llibre d'Ignasi Bea recull 13 casos de discriminació lingüísitca contra el català

La Biblioteca Fages de Climent acollirà la presentació del llibre ¡EN CRISTIANO! de Cossetània Edicions), un llibre que recull tretze casos de ciutadans que han patit vexacions lingüístiques per part d'agents de la Guàrdia Civil o la Policia espanyola per expressar-se en català arreu dels Països Catalans. Serà el proper divendres 15 de novembre a les 19,30 h.

L'autor, Ignasi Bea Seguí és politòleg i estudia un màster en història. Actualment és regidor de la CUP a Sant Cugat del Vallès. Ell mateix juntament amb en Gustinet d'Espolla i en Simó Colls de Vilajuïga, tots dos empordanesos que han viscut casos de vexacions lingüístiques, en faran la presentació. Els casos d'aquests dos empordanesos han estat recollits en el llibre de Bea.

El text sorgeix de la voluntat de donar veu a persones que en els darrers anys han patit casos de discriminació lingüística arreu dels Països Catalans pel simple fet d’emprar la seva llengua amb normalitat en tractar amb les forces de seguretat de l’Estat. Des del 1996 fins al 2012, 13 casos que demostren que aquest tipus de situacions, malauradament, no són cosa del passat i segueixen tenint lloc avui en dia a Barcelona, Palma, Dénia, Ondara o Girona. Casos patits en "democràcia", a excepció dels dos darrers, ocorreguts durant el franquisme, però que l’autor ha considerat convenient explicar per la seva significació i per tal de mostrar la cara més quotidiana de la repressió a la llengua durant el seu període més àlgid.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid