Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets i llibertats
Judici contra els sots-inspector dels Mossos que va agredir David Fernàndez el 2011

L'única denuncia que arriba a judici de les 57 interposades per les polèmiques en el desallotjament dels "indignats" a plaça Catalunya el 27 de maig de 2011

18/11/2013 Drets i Llibertats

Avui s'ha realitzat la vista i ha quedat vist per a sentència el judici contra un subinspector dels Mossos d'Esquadra que va agredir David Fernàndez, abans que fos diputat de la CUP-AE al Parlament de Catalunya. El judici s'ha realitzat a la Ciutat de la Justícia, en una sala que ha quedat petita pel gran nombre de persones que hi han assistit.

Els fets denunciats es van produir durant el desallotjament de l'acampada d'indignats a la plaça Catalunya el 27 de maig del 2011. Paradoxalment la fiscal ha demanat l'absolució de l'acusat perquè considerava que els fets "no han quedat prou provat."

Jordi Arasa, el subinspector jutjat per les agressions, ha al·legat que van haver de fer servir la força "perquè els indignats no deixaven passar els camions dels serveis de neteja." També ha dit que ho va consultar la decisió amb els seus superiors.

David Fernàndez, de la seva banda, ha denunciat en la seva declaració que l'actuació de la policia autonòmica aquell dia va ser una "humiliació col·lectiva", que la resistència va ser pacífica en tot moment i que els policies no van avisar abans de les càrregues. Fernàndez va rebre fins a 23 cops de porra i una puntada de peu aquell dia, raó per la qual va estar una setmana de baixa.

"Una vintena de cops"

L'advocat de Fernàndez, Jaume Asens, en declaracions a Catalunya Informació, ha considerat una "sort que el denunciant ja coneixia el denunciat, per la seva professió", i ha assegurat que es tracta d'un agent que "ha protagonitzat actuacions polèmiques."

L'advocat també ha explicat que la divisió d'afers interns dels Mossos ha confirmat que les fotos que es van fer al presumpte agressor coincideixen amb l'agent denunciat. I ha denunciat que David Fernàndez, el seu client ,va rebre "una vintena de cops", fet que posa de manifest "un especial acarnissament per part de l'agent denunciat."

Una denúncia que prospera de les 57 agressions

La denuncia va ser interposada pel periodista David Fernàndez, actualment diputat de la CUP-Alternativa d'Esquerres, que en aquella violenta "operació neteja" va patir 23 cops de porra i múltiples contusions i hematomes. Jordi Arasa, sots-inspector de la unitat d'antiavalots ARRO dels Mossos d'Esquadra, va participar en l'intent de desallotjament del moviment 15M de plaça Catalunya el el 27 de maig de 2011.

Aquella operació policial, comandada per Manel Prat, va provocar que s'interposessin fins a 57 denuncies contra el cos del Mossos d'Esquadra, però el jutjat considera que en la resta de casos no s'ha pogut acreditar quins van ser els agents autors de les agressions, atès que no duien el número d'identificació visible. El fet que David Fernàndez interposés la denuncia especificant el número de placa i el seu nom i cognoms de l'agent ha permès que s'obri un judici oral contra el sots-inspector Jordi Arasa.

És paradigmàtic que el magistrat, malgrat la denúncia presentada per més d'una cinquantena de persones i de l'existència d'un vídeo on es demostrava que Arasa va ser amb diferència l'antiavalot més agressiu de tota l'operació de desallotjament només reconegui aquest cas i mantingui el sobreseïment per a tota la resta.

Valora
Vídeos
Desalojo plaza catalunya. Limpieza . Indignados. "Las cargas no han s
David Fernàndez "Cridem a la desobediència: Que no es desallotgi el Bloc de Salt ocupat per la PAH"

David Fernàndez: "No es poden posar portes a la llibertat, i algun dia caldrà desobeir"
Intervenció de David Fernàndez (CUP-AE) al Debat de Política General 2013 al Parlament de Catalunya
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid