Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Un sots-inspector dels Mossos d'Esquadra a judici pels cops de porra a David Fernàndez

La denuncia interposada pel diputat és l'única que arriba a judici de les 57 interposades pel polèmic intent de desallotjament dels "indignats" a plaça Catalunya el 27 de maig de 2011.

15/11/2013 Drets i Llibertats
Desallotjament violent del 27 de maig Desallotjament dels acampats a la Plaça de Catalunya el 27 de maig | Autor: Jordi Borràs

El proper dilluns 18 de novembre, a la Ciutat de la Justícia, es celebrarà el judici contra Jordi Arasa, sots-inspector de la unitat d'antiavalots ARRO dels Mossos d'Esquadra, que va participar en l'intent de desallotjament del moviment 15M de plaça Catalunya el el 27 de maig de 2011. La denuncia va ser interposada pel periodista David Fernàndez, actualment diputat de la CUP-Alternativa d'Esquerres, que en aquella violenta "operació neteja" va patir 23 cops de porra i múltiples contusions i hematomes.

Aquella operació policial, comandada per Manel Prat, va provocar que s'interposessin fins a 57 denuncies contra el cos del Mossos d'Esquadra, però el jutjat considera que en la resta de casos no s'ha pogut acreditar quins van ser els agents autors de les agressions, atès que no duien el número d'identificació visible. El fet que David Fernàndez interposes la denuncia especificant el número de placa i el seu nom i cognoms de l'agent ha permès que s'obri un judici oral contra el sots-inspector Jordi Arasa.

És paradigmàtic que el magistrat, malgrat la denúncia presentada per més d'una cinquantena de persones i de l'existència d'un vídeo on es demostrava que Arasa va ser amb diferència l'antiavalot més agressiu de tota l'operació de desallotjament només reconegui aquest cas i mantingui el sobreseïment per a tota la resta.

El col·lectiu Rereguarda En Moviment ha convocat una concentració per aquest dilluns a les 9:30 a la Ciutat de la Justícia i es preveu que un cop finalitzi la vista oral es celebri una roda de premsa de valoració de la vista i dels fets.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid