Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EUSKAL HERRIA
Luis Goñi detingut de matinada a Pamplona

Centenars de persones van formar una barrera humana per dificultar la detenció del jove condemnat a 6 anys de presó per pertinença a Segi

14/10/2013 Internacional

Acompanyat per centenars de persones , el jove de Barañáin Luis Goñi , condemnat a sis anys de presó per la seva pertinença a Segi , va reaparèixer ahir a les 14.30 hores a la plaça de Navarrería de Pamplona després que s'hagi fet una important campanya popular en contra de la seva detenció. Ho va fer acompanyat de familiars i amics i va rebre una calorosa rebuda . Aquest suport va quedar reflectit en el mur popular que es va constituir per frenar la seva detenció . La seva aparició va ser sens dubte el moment més esperat d'una jornada que va arrencar a les dotze del migdia amb una manifestació “a favor de la desobediència civil no violenta” convocada pel moviment Herri Harresia. La marxa va partir de la plaça Europa i va comptar amb la participació de prop de 5.000 persones que van recórrer els carrers de Pamplona “per evitar que hi hagi empresonaments injustos”. Molts dels assistents a la manifestació portaven el mocador taronja símbol del moviment Herri Harresia.

Minuts abans de l'inici de la manifestació i en representació dels convocants , l'advocada Begoña Zabala va assegurar que “estem donant mostra de l'èxit que està tenint aquesta mobilització popular de desobediència civil d'Herri Harresia i estem molt contentes perquè hem aconseguit aglutinar els grups de la Navarra desobedient , que tenim una llarga trajectòria de lluita”. En aquest sentit , Zabala va recordar que l'objectiu és “construir un mur humà , ple d'afecte i de protecció , per pretendre i aconseguir , probablement , que Luis no sigui empresonat , perquè és una detenció injusta”. Aquesta acció s'emmarca “dins de la lluita” que el moviment està realitzant per evitar “més empresonaments injustos”.

Finalment el jove de Barañáin Luis Goñi ha estat detingut aquesta matinada per membres del Cos Nacional de Policia després de trencar el mur popular en una curta operació que s'ha saldat amb diversos contusionats i ferits. En el moment en què s'ha dut a terme l'operació , al voltant de la 1.30 h de la matinada hi havia unes 200 persones a la plaça Navarrería. La gent concentrada ha començat a abandonar el lloc després de la detenció. Després de l'arrest Goñi , la policia ha efectuat almenys dues càrregues amb pilotes de goma.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid