Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EUSKAL HERRIA
Detenen Urtza Alkorta la jove protegida per l'Aske Gunea d'Ondarroa

Una trentena de furgonetes de l'Ertzaintza, amb ajuda de patrols, zodiacs, llanxes i agents de paisà, han irromput en Aske Gunea d'Ondarroa sobre les 7.00h per detenir a Urtza Alkorta.

15/05/2013 Internacional

Davant la presència policial, centenars de persones han acompanyat a la jove al pont, amb la intenció d'impedir la seva detenció. El pont s'ha omplert en qüestió de minuts, de manera que la gent s'ha amuntegat a les rodalies. En l'Albereda es troben Laura Mintegi, Maribi Ugarteburu i Unai Urruzuno, parlamentaris d'EH Bildu.

L'operació ha començat amb un missatge de l'Ertzaintza que llançava l'advertència d'abandonar la protesta per megafonia i avisava de conseqüències legals, però crits de 'Urtza, basca zurekin' han impedit que el missatge se sentís amb nitidesa.

Després han desallotjat la carpa i s'han desplegat a l'Albereda per començar a treure a la gent. Una hora després de la irrupció policial ha començat el desallotjament i desmantellament del mur popular i s'han portat per davant tot el material del Aske Gunea. També s'ha pogut saber que l'Ertzaintza ha tret el material sanitari a l'equip d'infermers que hi havia al lloc.

Els agents s'han emprat a fons per intentar portar-se als parapetats al pont, on es trobava protegida Urtza Alkorta. Cops de porra, puntades, estirades d'orelles, amenases verbals, segons s'acostaven a Urtza, la violència dels agents ha estat cada vegada més gran, segons testimonis presencials. En un moment donat, quan s'han portat al seu germà, Urtza s'ha posat dempeus i ha demanat que s'acabés tot.

Després de més de quatre hores d'operació policial, l'Ertzaintza ha tret a ròssec a Urtza Alkorta del pont entre crits de suport a la detinguda de les persones que es trobaven en el mur popular o en els voltants de l'Albereda. Encara Urtza en mans de l'Ertzaintza, la gent ha intentat aturar les furgonetes a la carretera.

Cinc dies, 118 hores en concret, ha aguantat el mur popular aixecat a Ondarroa per intentar aturar l'arrest de Urtza Alkorta.Almenys tres persones han estat detingudes durant l'operació de l'Ertzaintza, encara que hi ha confusió respecte al nombre de persones que es troben en mans dels agents.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid