Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internacional
L'Ertzaintza deté sis joves protegits per "l'Aske Gunea" a Donòstia

La Policia autonòmica ha desallotjat el "Aske Gunea", on un miler de persones han dut a terme una resistència pacífica per intentar evitar les detencions.

19/04/2013 Internacional

La policia basca ha irromput aquest matinada en el Boulevard de Donostia, on un miler de persones romanien acampades fent un mur humà anomenat "Aske Gunea", i ha arrestat a sis dels vuit membres de Segi la condemna dels quals va ser ratificada pel Tribunal Suprem el 8 d'abril. Altres dues persones han estat arrestades acusades d'atemptat a l'autoritat.

Després d'alertar en tres ocasions que s'anava a procedir a les detencions dels condemnats, els agents han començat, passades les 6.30, a portar-se un a un als manifestants, que romanien asseguts i han adoptat una actitud de resistència passiva al mateix temps que corejaven cançons.

Abans de començar l'actuació, el comandament responsable de l'operatiu ha mantingut una conversa amb el senador de Amaiur, Urko Aiartza, qui li ha assegurat que els manifestants mantindrien una actitud de resistència passiva i no actuarien de manera agressiva contra l'Ertzaintza.

El comandament, li ha informat que la seva intenció era portar-se un a un als concentrats de manera ordenada i sense efectuar càrregues, sempre que aquests mantinguessin una actitud pacífica.

Ferits

Tot seguit, han començat a treure als integrants del mur popular, un a un i arrossegant-los per terra. Molts dels que han estat desatllotjats  han denunciat que l'Ertzaintza ha actuat de forma molt violenta. Diverses persones han sofert ferides lleus a causa de cops  rebuts per l'Ertzaintza.

Després de més de dues hores, els agents han aconseguit arribar al cor d'aquest mur popular, on resistien sis dels vuit condemnats, Oier Lorente, Mikel Arretxe, Aitor Olaizola, Egoi Alberdi, Adur Fernández i Ekaitz Ezkerra, han estat arrestats entre crits de suport dels presents.

A més d'aquests sis joves, l'Ertzaintza ha detingut a altres dues persones, a les quals acusa de "atemptat a l'autoritat". A continuació la policia ha començat ha identificar joves que encara restava a la zona. Cap a les 10 del matí ha marxat la policia, mentre la multitud cantava "Eusko Gudariak".

Concentrats des de dimarts passat

Dimarts passat, quan l'Audiència Nacional espanyola va dictar una ordre de detenció i ingrés a la presó dels vuit joves, centenars de persones es van cancentrar al Bulevard de Donòstia, per donar suport i evitar les detencions. La concentració al Bulevard, que els organitzadors havien anomenat "Aske Gunea",  s'havia convertit en permanent fins aquesta matinada que s'han produït les detencions .

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid