Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
INTERNACIONAL
Aske Gunea: un “mur humà” per evitar detencions

Al Bulevard de Donòstia un “mur” de gairebé 800 persones defensava de forma permanent a 8 condemnats per la seva militància política. Finalment els joves han estat detinguts aquest matí.

19/04/2013 Internacional
ASKE GUNEA Aske Gunea a Donòstia.
Fins avui al matí, centenars de persones estaven concentrades al Bulevard de Donòstia, per donar suport als vuit joves condemnats pel Tribunal Suprem a sis anys de presó per pertinença a Segi. La concentració al Bulevard, que els organitzadors han anomenat "Aske Gunea" es va convertir en permanent des del dimarts passat, quan l'Audiència Nacional va dictar una ordre de detenció i ingrés a la presó dels vuit joves.

Els joves concentrats van organitzar activitats i van desenvolupar un protocol per actuar en el moment en què l'Ertzaintza acudís a arrestar els condemnats, sis dels quals es trobaven al Bulevard. Els altres dos no hi  eren permanentment per qüestions personals. Els manifestants van anunciar que exercirien la resistència passiva per intentar evitar que l'Ertzaintza detingués els joves. La passada nit diverses dotacions de l'Ertzaintza van passar pel lloc en dues ocasions, i finalment aquest matí els joves han estat detinguts després de que l'Ertzaintza desallotgés la concetració de suport.

El 8 joves condemnats han rebut mostres de suport de diverses organitzacions polítiques, entre les quals hi ha la CUP, que en un comunicat ha mostrat “la nostra repulsa a la criminalització de la dissidència política a Euskal Herria.” i ha convocat avui una concentració de solidaritat amb el jovent basc a les 20h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.



 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid