Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets sindicals
La I-CSC publica unes recomanacions per viatjar fora de l'Estat sense perdre l'atur
24/07/2013 Laboral
La Intersindical-CSC fa una crida a la mobilitzacó per dur a terme la consulta sobre la independència La Intersindical-CSC fa una crida a la mobilitzacó per dur a terme la consulta sobre la independència

La Intersindical-CSC ha publicat al seu web una guia amb recomanacions per viatjar fora de l'Estat espanyol sense perdre el subsidi d'atur.

Entre aquestes recomanacions recorda que cal tenir clar que és obligatori informar l'oficina d'ocupació si s'ha de viatjar fora de l'estat espanyol i que el SEPE (antic INEM) Westà intensificant el control a través d'encreuaments amb les bases de dades de la policia i control de passaports en la renovació de l'atur, per detectar desocupats que abandonen l'estat sense autorització | La sanció pot suposar des d'un mes sense cobrar la prestació a la pèrdua total de l'ajuda i obligació de retornar el cobrat."

El sindicat independentista apunta que a ningú no se li impedeix viatjar fora de l'Estat espanyol, però que el que si està limitat és viatjar fora i seguir cobrant al mateix temps la prestació per desocupació. Una situació davant la qual adverteix que ens podem trobar amb uns seguit de supòsits sobre la possibilitat o no de cobrar aquest subsidi, l'exportació de l'atur mentre es resideix en un altre estat, etc.

El sindicat recorda que si marxem com a màxim 15 dies, pel motiu que sigui (vacances, casament, visitar un familiar...) cal demnar una autorització ( descarregar en pdf) i seguir cobrant l'atur. Els 15 dies és el temps màxim de sortida en un any.  Però si aquest viatge a un altres estat és per treballar o buscar feina, realitzar estudis que millorin la teva formació o per a una acció de cooperació internacional, es tracta de sol·licitar la interrupció del pagament de la prestació (descarregar en pdf) o del subsidi.

En aquesta petita guia també es dóna informació sobre altres possibilitats, així com les situacions en què ens podem trobar a la tornada a l'Estat espanyol després d'un viatge.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid