Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Laboral
La Intersindical-CSC majoritària del sector d'aigües a les comarques del Camp

Obté la totalitat del delegats de Sorea-Tarragona

22/11/2012 Economia
Logo intersindical Logo intersindical

A les eleccions celebrades ahir, 21 de novembre, a l'empresa Sorea de Tarragona -amb una plantilla de 150 treballadors- la Intersindical-CSC va obtenir la totalitat dels 9 delegats a escollir. Els comicis van comptar amb una participació del 65% del cens.

Amb aquests 9 delegats la Intersindical-CSC es confirma com a central sindical majoritària del sector d'aigües a les comarques tarragonines.

Cal recordar que el 2009 van haver-hi greus problemes amb l'aplicació del conveni. La patronal es va negar a acceptar la previsió d'IPC i, a partir d'aquí, no es van poder signar les taules salarials del 2009. En el cas de Tarragona no es va discutir la clàusula de revisió salarial, la patronal va acceptar la clàusula, interpretant només a l'alça; en els altres convenis el problema va sorgir en les taules definitives del 2008 ja que la patronal entenia que s'havia d'aplicar el IPC a la baixa ja que la previsió va ser el 2008 més alta que l'IPC definitiu. En el cas de Tarragona la clàusula de revisió era molt clara, les taules provisionals no es podien tocar.

Davant el bloqueig de la situació des la Intersindical-CSC es va interposar demanda i el conflicte va acabar al Tribunal Suprem, el qual ens va donar la raó en sentència del 25 de gener de 2011. Cal remarcar que cap altre sindicat plantejà demanda a Tarragona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid