Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Racisme
Planten la subdelegada del govern espanyol a Lleida per unes declaracions "xenòfobes"

La CUP exigeix la seva destitució fulminant per haver afirmat que en les redades com la del Barri Antic de Lleida "no es busca delinqüents, sinó immigrants" i es fa seguint "criteris ètnics".

14/06/2013 Drets i Llibertats

Una trentena d'advocats van plantar ahir a la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, en el transcurs de la inauguració d'un Congrés sobre drets d'estrangeria que se celebra durant tres dies al Caixafòrum de Lleida. El Congrés, organitzat pel Col·legi de l'Advocacia de Lleida, compta amb la participació de 150 lletrats i durant la inauguració el degà dels advocats lleidatans, Simeó Miquel, va criticar les redades que fa la Policia com la que va tenir lloc ahir dimecres a la tarda al Barri Antic de Lleida, en la que nombrosos policies nacionals i mossos d'esquadra van identificar desenes d'immigrants que es trobaven al carrer en aquells moments, segons informa el Diari Segre.

Miquel va criticar aquest tipus de redades en considerar que es va a buscar només els ciutadans estrangers, la qual cosa comporta una discriminació. Posteriorment va prendre la paraula la subdelegada del govern central, que va al·ludir a les paraules del degà dels advocats lleidatans i ha dir que la Policia Nacional, en aquestes redades, "no busca delinqüents, sinó immigrants".

En aquest moment es va sentir un soroll de desaprovació per part de diversos lletrats assistents al Congrés, per la qual cosa Inma Manso, segons va explicar ella mateixa a SEGRE i segre.com, va precisar immediatament que la Policia busca "immigrants sense documentació", ja que entre les seves funcions hi ha la identificació de ciutadans estrangers. Posteriorment va explicar que per fer aquesta labor d'identificació els agents de la Policia Nacional tenen en compte criteris d'"hàbits, actituds i ètnies". Aquesta darrera observació, sobretot la utillització de la paraula 'ètnies', encara va provocar més desaprovació per part de molts dels advocats assistents, i alguns d'ells (una trentena segons fonts del Col·legi de l'Advocacia de Lleida i una dotzena segons càlculs de la pròpia subdelegada) van abandonar la sala del Caixafòrum per deixar constància del seu refús a les paraules de Manso i no van tornar a entrar-hi fins que aquesta va acabar la seva intervenció.

La CUP exigeix la dimissió fulminant d'Inma Manso

La formació independentista va demanar mitjançant un comunicat la dimissió fulminant de la Subdelegada del govern espanyol a Lleida, després de les declaracions absolutament "xenòfobes i racistes" que va dur a terme ahir.

Per a la CUP de Lleida,  "és intolerable que un representant públic faci declaracions com (referint-se a la batuda d’ahir a Lleida) "no es busca delinqüents, sinó immigrants" i es fa seguint "criteris ètnics".

La formació puntualitza que "un càrrec públic amb competències sobre estrangeria que faci aquestes declaracions no pot estar un segon més en el seu càrrec" i fa una crida a les administracions i a la societat civil a que exerceixin les mesures de pressió necessàries perquè Inma Manso sigui rellevada d’immediat del seu càrrec.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid