Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PxC
La CUP de Vic denuncia que CiU i ERC "legitimen el racisme"

L'equip de govern vigatà va acceptar que PxC modifiqués i s'adherís a un manifest contra la violència que ja havia estat aprovat

11/05/2012 Política

Dilluns passat l'Ajuntament de Vic va aprovar una moció de Plataforma per Catalunya per canviar el preàmbul del manifest contra la violència que ja havien signat fa quinze dies tots els grups municipals excepte PxC. El canvi era per incloure les amenaces i insults que diuen que van patir Josep Anglada i Marta Riera (PxC) i que no es contemplava en el text.

L'equip de govern, CiU i ERC, van acceptar la proposta de PxC. Com a mesura de protesta, la CUP va retirar la seva signatura del text. Anglada va agrair el gest a CiU i a ERC i en canvi va carregar contra la CUP acusant els seus membres de "practicar constantment la violència". SI i PSC hi van votar en contra i ICV es va abstenir.

Aquest divendres la CUP ha fet públic una crònica del ple municipal de dilluns on explica les raons de la seva decisió i constata que l'equip de govern "està disposat a fer qualsevol cosa per justificar el racisme de la PxC i normalitzar la seva presència a les institucions".

La CUP explica que un cop es va haver aprovat la moció, el regidor acusat d’agressions racistes Josep Anglada va anunciar que signaria la declaració contra la violència. Davant d’aquest fet, la portaveu de la CUP va manifestar que el seu partit en retirava la signatura ja que el document final no era el que s’havia consensuat el dia 25 d’abril i que "la incorporació de la PxC restava tota credibilitat a l’acord pres anteriorment i el convertia en paper mullat".

L'alcalde accepta una moció de PxC i en descarta dues de la CUP

Al ple municipal s’havien presentat dues mocions sobre les agressions. Una de la CUP que l’alcalde es va negar a posar a l’ordre del dia, demanant que l’Ajuntament exercís l’acció popular en el cas de les agressions racistes i la altra de PxC que l’alcalde sí va posar a l’ordre del dia. La CUP va presentar quatre mocions i només se’n va incloure una a l’ordre del dia.

Un cop tractats tots els temes inclosos a l’ordre del da, la CUP va presentar dues de les tres mocions que l’alcalde havia rebutjat pel procediment d’urgència. La moció de suport a la Iniciativa Legislativa Popular per la dació en pagament, la moratòria en els desnonaments i el lloguer social va ser acceptada d’urgència i es va aprovar amb l’abstenció de la xenòfoba PxC i el vot favorable de la resta de grups.

La segona moció que la CUP va presentar pel procediment d’urgència era la que proposava que l’ajuntament exercís l’acció penal popular en el judici per agressions al regidor de PxC Josep Anglada, acusat de cometre una agressió de caràcter racista el passat 22 d’abril a la plaça Major davant de nombrosos testimonis. En aquest cas, no es va acceptar l’urgència, ja que hi van votar en contra CiU, ERC, PxC i SI. La resta de partits, CUP, PSC i ICV van votar a favor de la urgència.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid