Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antifeixisme
Vic serà un clam contra el racisme el 26 de maig

Es convoquen els ciutadans dels Països Catalans a desplaçar-se fins a Vic per la cohesió social i contra el feixisme

11/05/2012 Política

L'auge de l'extrema dreta i el racisme, alimentat per la impunitat, i els darrers esdeveniments succeïts a Vic, han portat el teixit popular vigatà a organitzar-se i convocar una manifestació pacífica contra el racisme el 26 de maig. Sota el lema "Per la cohesió social, aturem el feixisme", el manifest de la convocatòria sosté que "és hora de dir que ja n’hi ha prou i de demostrar la societat que volem, una societat justa i cohesionada on tothom hi té cabuda".

"És hora que ens mobilitzem per expressar el rebuig del nostre país i de la nostra ciutat al racisme que només genera desigualtats i violència", afirma. Per això anima tots els ciutadans dels Països Catalans a secundar la mobilització, que tindrà lloc a dos quarts de 7 de la tarda a la Plaça Major de Vic. Les adhesions es poden enviar a 26maigvic@gmail.com.

Els promotors assenyalen que ha estat la crisi la que ha permès "l’aparició i la consolidació d’organitzacions d’ideologia ultradretana i racista que pretenen culpabilitzar d’aquesta situació a les persones migrades". En aquest sentit, considera "intolerable que en nom de la crisi es legitimin aquests tipus de discursos i s’encobreixin polítiques que atempten directament contra els col·lectius més desafavorits".

Així mateix, destaca que les persones, partits polítics i governs que mantinguin actituds racistes "estan generant directament un clima de crispació i de conflictivitat que fa impossible la cohesió social necessària per construir una societat civilitzada, basada en la igualtat de drets i oportunitats que tot ciutadà ha de tenir".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid