Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#0Responsables
Milers de persones tornen a donar suport a les víctimes del Metro de València

El proper mes es faran actes especials per a commemorar el setè l’aniversari de l’accident

04/06/2013 Drets i Llibertats
La concentració del 3-4-2013 i a sota, la concentració 3-5-2013 La concentració del 3-4-2013 i a sota, la concentració 3-5-2013

Ahir, la Plaça de la Mare de Déu es va omplir de nou de gom a gom en la concentració que fa 80 de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol (AVM3J) caracteritzada pels crits continus demanant la dimissió de Fabra i de Cotino.

En aquesta ocasió, i com ja va passar en maig, la societat valenciana no ha deixat sols els familiars de les víctimes. Milers de persones els han acompanyat en una nova concentració on els crits de 'justícia' i 'dimisisió' s’han fet sentir més que mai i on l’efecte "Salvados" encara s’ha deixat sentir, segons informa la Veu del País Valencià.

L’acte va començar amb els cinc minuts de silenci en record de les víctimes, un silenci que sols ha sigut trencat pels aplaudiments de suport dels veïns de València.

Al manifest llegit durant la concentració, l’AVM3J va tornar a demanar "prou de mentides i d'ocultar informes" i, de nou, van exigir als polítics, "que assumisquen la seua responsabilitat per la mala gestió d'un transport públic que va culminar amb la mort de 43 persones i 47 ferits".a

L’associació va fer referència a tots els ajuntaments que han aprovat mocions a favor de la reapertura de la comissió d’investigació, però també ha tingut un "especial" record per a tots aquells que ho han rebutjat, com el de València, fet que hva ser  acompanyat de crits de dimissió per part dels assistents. Una petició de dimissió que es estendre  a Fabra i Cotino, acompanyat per crits de 'Fabra Picassent'.

La presidenta de l'AVM3J, Beatriz Garrote, va recordar que el pròxim dia 3 es compleix el setè aniversari de l’accident. "Espere tornar a vore-vos ací". A banda de la concentració, l’AVM3J farà una ofrena floral en la curva on va ocórrer l’accident, a més, hi hauran actes musicals en record de les víctimes.

L'accident més greu que s'ha produït a Europa

El 3 de juliol de 2006 es va produir l'accident de la Línia 1 de MetroValencia, en el qual van morir 43 persones i van resultar ferides altres 47, el sinistre d'aquestes característiques més greu que s'ha produït a Europa.

Des de llavors, tots els dies 3 de cada mes es concentren per exigir una recerca de l'accident "real i sense vetos ni adreçaments" i que s'assumeixin "la responsabilitats per la mala gestió de MetroValencia" i per la "estratègia de silenci imposada després de l'accident".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid