Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Revolta universitària a l'àrea metropolitana de Barcelona

Ocupació del rectorat de la UAB, suspès el consell de govern de la UB, vuits dies d'ocupació del rectorat a la UPC i escarni a l'exministre d'Exteriors Miguel Ángel Moratinos durant la visita a UPF

17/04/2013 Drets i Llibertats
Uns 200 estudiants han acupat el rectorat de la UAB Uns 200 estudiants han acupat el rectorat de la UAB | Autor: jordi Borràs

Aquest migdia, gairebé uns 200 d'estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han ocupat l'edifici del rectorat i asseguren que no es mouran fins que el rector, Ferran Sancho, els rebi. Li exigeixen que faci tot el que està a les seves mans per defensar el model d'universitat pública i lluiti per evitar l'augment de les taxes universitàries.

Segons detalla la portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Maria Garcia, també reclamen al rector el compliment d'un seguit de mocions aprovades en el darrer claustre de la UAB, a finals de març: “És la seva responsabilitat respondre a la veu del claustre i dels estudiants”.

L'ocupació d'ha dut a terme després d'una jornada de vaga que ha donat pas a una marxa cap el rectorat.  La mobilització havia estat convocada per la Coordinadora d'Assemblees de Facultat (CAF), en el marc de la campanya "esobeïm el règim" impulsada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PDUP).

Suspès el Consell de Govern de la UB

Pel que fa a la UB, el Consell de Govern de la Universitat de Barcelona (UB), que havia d'aprovar aquest dimecres el pressupost per a 2013, s'ha suspès després que grups d'estudiants bloquegessin des de les 7.00 hores les escales i les portes d'accés al rectorat.Els estudiants han amuntegat cadires i grans borses de papers davant les portes d'accés a la sala on habitualment se celebra el Consell de Govern i han format una barrera humana per evitar l'entrada a l'espai, situat a l'edifici històric de la UB de la plaça Universitat.

Cap a les 9.45 hores, gairebé tres hores més tard d'iniciar-se l'acció de protesta, els estudiants han deposat la seva actitud al comprovar que s'havia suspès el Consell de Govern, i han alliberat tots els accessos.

L'objectiu dels estudiants era bloquejar l'aprovació d'un pressupost que es preveu que aprofundeixi en les retallades ja empresos, el que suposaria probablement la no renovació dels contractes de professors associats, en la línia del succeït a la UPC.

8 dies d'ocupació a la UPC  i a partir del 25-A: vaga indefinida

El rectorat està ocupat des de fa vuit dies per gran part del professorat afectat i estudiants solidàries, i el 25 d'abril donarà el tret de sortida una vaga amb aires d'indefinida que, pel moment, durarà cinc dies. Un dia abans la comunitat universitària tornarà a desafiar el rectorat i intentarà aturar el consell de govern. Ahir, al claustre, la comunitat ja va aprovar mocions contra els acomiadaments, els pressupostos, l'acord de la Generalitat i el rector i l'Informe Wert, un document del ministeri el·laborat per una “comissió d'experts” que denuncien vol encaminar les universitats públiques a la privatització amb canvis en la jornada del professorat i amb més traves a l'accés universal a les universitats. A més, han recollit més de 6.000 signatures de suport i l'acord de tretze juntes d'escola i un institut contra els acomiadaments.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid