Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets i llibertats
Un vídeo de les càmeres del Metro desmenteixen un atestat incriminatori de la BRIMO

Un vídeo dóna la raó a una persona que va ser acusada de diversos delictes en l'atestat de policies de la BRIMO en una parada de metro de Barcelona. Les càmeres del Metro, però, demostren que les imputacions dels policies eren falses. Ara la persona acusada injustament i humiliada pels policies ha tramitat una querella que ha estat admesa per la Justícia

04/02/2013 Drets i Llibertats
El passat 15 de desembre, en acabar la manifestació de commemoració del 19è aniversari de l'assassinat del jove Pedro Álvarez (per part d'un policia de paisà, segons denuncien els seus pares des de fa anys), una persona va ser identificada, i retinguda per agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra a l'andana i el vestíbul de estació de la L-3 de Liceu, a les Rambles de Barcelona. Se'l va acusar de diversos delictes, i a l'informe es detallava que el detingut, Raúl A., es va negar a indentificar-se, que es va resistir i que es va mostrar agressiu i nerviós.

Però les càmeres de seguretat del metro ho van gravar tot, i les imputacions dels policies autonòmics contra aquesta persona ara s'han demostrat que eren falses. Les imatges desmenteixen la seva versió. Els agents no van reflectir la realitat a l'atestat. L'afectat no es va negar a ensenyar el DNI. Un jutge ha admès ara una querella contra els dos policies i ha iniciat una investigació per falsedat.

L'atestat confeccionat pels agents amb número de placa 4018 i 9457, tots dos caps de la BRIMO, assegurava que el detingut els va insultar durant el recorregut de la manifestació, i que és per això que el van identificar. El visionat del vídeo, però, posa en evidècia les contradiccions que desmunten les falsedats de la versió policial.

Per una banda el fet que els antiavalots asseguraven que Raúl A. anava acompanyat d'altres 10 persones, una circumstància sense consistència, ja que través de les càmeres es comprova que només l'acompanya una altra persona. El relat oficial també exposa que el ciutadà es va negar a identificar-se, i que va ser per això que van haver de traslladar a l'interior del vestíbul de l'andana. En les imatges, però, es visiona nítidament com l'home, de manera tranquil·la, ensenya el DNI que treu de la seva cartera i el lliura als policies. De fet, és després de la identificació quan, segons la versió de l'afectat, els policies el volen portar fins a una zona fora de l'abast de les càmeres, i és quan ell es resisteix a la base de la pròpia legalitat que només autoritza els policies a identificar-lo, no a retenir ni traslladar. Més endavant, s'aprecia l'arribada de més antiavalots que el forcen a passar per les cabines de validació de tiquets i el estavellat contra el terra, un fet que en l'atestat els agents justifiquen amb aquests termes "va perdre l'equilibri sense presentar cap tipus de lesió aparent."

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid