Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Euskal Herria
Una muralla humana a Ondarroa per evitar la detenció d'una independentista

"sigui la Guàrdia Civil, Policia Nacional o Ertzaintza,  el que es trobaran serà la resposta de tot un poble" va dir ahir Urtza Alkorta

15/05/2013 Internacional

Fa més de 100 hores que una muralla humana formada per centenars de persones a Ondarroa intenten evitar que la policia s'emporti detinguda Urtza Alkorta, condemnada a cinc anys de presó per una acusació de col·laboració amb ETA.

Ahir a la tarda,  en una assemblea Alkorta es va dirigir als seus veïns, tot dient que "És temps de solucions", i després d'afirmar que "s'han de buidar les presons", també va remarcar que "no podem permetre que ni un sol ciutadà basc més sigui empresonat". Va tornar a convidar al PNB al fet que se sumi al mur popular i el va emplaçar a decidir "si vol seguir de la mà d'Espanya o se sumarà en sentir popular majoritari". Alkorta va tenir paraules d'agraïment per als congregats, i davant la possible arribada de la Policia, "sigui la Guàrdia Civil, Policia Nacional o Ertzaintza", va dir que "això és el que trobaran, la resposta de tot un poble".

I és que la mobilització d'ahir a la tarda era el colofó a una jornada marcada per la contínua alerta policial. Alarma amplificada encara més després que a l'Albereda d'Ondarroa arribés el rumor que l'Ertzaintza podria intervenir aquesta matinada.

Recordem que fa un més, al Bulevard de Donòstia un “mur” de gairebé 800 persones defensava de forma permanent a 8 condemnats per la seva militància política. Finalment els joves van estat detinguts aquest matí.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid