Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització popular
Més de 600 persones a "la Marxa pels drets socials, contra les retallades i la corrupció" del Garraf

L’Ajuntament de Sitges va fer arrancar les pancartes penjades a diferents punts del poble en la vigília de la celebració de la Marxa

17/04/2013 Drets i Llibertats
La marxa va aplegar més de  600 persones La marxa va aplegar més de 600 persones

La Marxa pels drets socials, contra les retallades i la corrupció que va tenir com a punt d’inici el Cap de la Vila de Sitges, va ser tot un èxit de participació amb més de 600 persones i 15 col·lectius presents. Cal remarcar que el govern municipal de "dretes" de Sitges havia fet arrencar el dia abans les pancartes penjades que anunciaven la mobilització.

Puntualment i amb el so estrident d'una traca, començava, diumenge passat, al Cap de la Vila la marxa ciutadana que sota el nom de “Marxem perquè Marxin” i convocada per l'Assemblea pels Drets Socials del Garraf (ADSG), tenia la intenció de recórrer les principals carreteres i carrers de la comarca en defensa dels drets socials i contra les retallades i la corrupció. En un ambient familiar ireivindicatiu, la marxa va anar de Sitges a Ribes, les Roquetes i Vilanova i la Geltrú entre càntics contra el món financer, els governs català i espanyol i el sistema capitalista; i sobretot a favor de la defensa dels drets i els serveis socials i l'acció conjunta del poble organitzat.

Les diferents aturades en el camí van servir per sumar més gent a la llarga fila de participants i alhora recalcar mitjançant la lectura del manifest de la marxa aquelles lluites més significatives. Per exemple, va ser especialment seguida l'aturada a l'Hospital de Sant Camil, sent la sanitat una de les principals dianes de les anomenades polítiques d'austeritat; o l'aturada a la sucursal del banc Banesto de Vilanova ocupada per membres de la PAH-Garraf des de fa gairebé 40 dies.

Per la seva banda l’Ajuntament de Sitges en la vigília de la celebració de la Marxa va fer arrancar les pancartes penjades a diferents punts del poble per l’ADSG. Aquest gest destinat a fer amagar i menystenir qualsevol moviment o mobilització social va encaminada en la línia habitual seguida per CiU-PP-SGI-NH que és la de vendre una falsa imatge de la vila com a un plàcid oasi sense conflictes ni problemes socials.

Tanmateix l’endemà, centenars de persones sortien des de Sitges per recórrer el Garraf, en una de les majors mobilitzacions socials que han transcorregut a Sitges en els darrers anys, per demostrar que ni Sitges ni el Garraf claudiquen davant les seves polítiques.

La CUP-Sitges no ens queda més que felicitar a l'Assemblea pels Drets Socials del Garraf i totes les entitats i persones individuals que van participar de la Marxa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid