Mobilització popular
Més de 600 persones a "la Marxa pels drets socials, contra les retallades i la corrupció" del Garraf

L’Ajuntament de Sitges va fer arrancar les pancartes penjades a diferents punts del poble en la vigília de la celebració de la Marxa

17/04/2013 Drets i Llibertats
La marxa va aplegar més de  600 persones La marxa va aplegar més de 600 persones
La marxa va aplegar més de  600 persones La marxa va aplegar més de 600 persones
La marxa va aplegar més de  600 persones La marxa va aplegar més de 600 persones

La Marxa pels drets socials, contra les retallades i la corrupció que va tenir com a punt d’inici el Cap de la Vila de Sitges, va ser tot un èxit de participació amb més de 600 persones i 15 col·lectius presents. Cal remarcar que el govern municipal de "dretes" de Sitges havia fet arrencar el dia abans les pancartes penjades que anunciaven la mobilització.

Puntualment i amb el so estrident d'una traca, començava, diumenge passat, al Cap de la Vila la marxa ciutadana que sota el nom de “Marxem perquè Marxin” i convocada per l'Assemblea pels Drets Socials del Garraf (ADSG), tenia la intenció de recórrer les principals carreteres i carrers de la comarca en defensa dels drets socials i contra les retallades i la corrupció. En un ambient familiar ireivindicatiu, la marxa va anar de Sitges a Ribes, les Roquetes i Vilanova i la Geltrú entre càntics contra el món financer, els governs català i espanyol i el sistema capitalista; i sobretot a favor de la defensa dels drets i els serveis socials i l'acció conjunta del poble organitzat.

Les diferents aturades en el camí van servir per sumar més gent a la llarga fila de participants i alhora recalcar mitjançant la lectura del manifest de la marxa aquelles lluites més significatives. Per exemple, va ser especialment seguida l'aturada a l'Hospital de Sant Camil, sent la sanitat una de les principals dianes de les anomenades polítiques d'austeritat; o l'aturada a la sucursal del banc Banesto de Vilanova ocupada per membres de la PAH-Garraf des de fa gairebé 40 dies.

Per la seva banda l’Ajuntament de Sitges en la vigília de la celebració de la Marxa va fer arrancar les pancartes penjades a diferents punts del poble per l’ADSG. Aquest gest destinat a fer amagar i menystenir qualsevol moviment o mobilització social va encaminada en la línia habitual seguida per CiU-PP-SGI-NH que és la de vendre una falsa imatge de la vila com a un plàcid oasi sense conflictes ni problemes socials.

Tanmateix l’endemà, centenars de persones sortien des de Sitges per recórrer el Garraf, en una de les majors mobilitzacions socials que han transcorregut a Sitges en els darrers anys, per demostrar que ni Sitges ni el Garraf claudiquen davant les seves polítiques.

La CUP-Sitges no ens queda més que felicitar a l'Assemblea pels Drets Socials del Garraf i totes les entitats i persones individuals que van participar de la Marxa.