Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Justícia vs Corrupció
L’Audiència de Barcelona rebutja la suspensió del judici a Enric Duran

En una decisió inesperada, el tribunal rebutja també la renúncia presentada per l’advocat defensor

09/02/2013 Drets i Llibertats
Enric Duran Enric Duran
L'Audiència de Barcelona ha rebutjat la suspensiódel judici a Enric Duran, que tindrà lloc el dimarts 12 de febrer. Duran no accepta aquesta decisió judicial i continua reclamant la suspensió del seu judici. Dilluns espera poder presentar un nou advocat davant del tribunal ja que no manté la confiança en el que ha portat el procés fins al moment.

Dijous passat, Enric Duran va presentar una petició a la secció segona de l’Audiència Provincial de Barcelona per a la suspensió del seu judici penal per diferències amb el seu advocat. La manca de temps per preparar la campanya de conscienciació vinculada al judici el va motivar a prendre aquesta decisió.

Duran havia estat informat de les dates del judici només tres setmanes abans que s’hagués de celebrar, tot i que van ser publicades el 15 d’octubre. Tampoc no havia rebut l’acta de resposta a les proves que s’havien presentat tot i que havia estat publicada el 4 d’octubre, el que implica que el procés judicial havia seguit el seu curs sense ell saber-ho.

L’advocat revocat per Enric, l’ha informat que un treballador del seu despatx era el responsable d’enviar aquestes actuacions i que no pot comprovar si van ser enviades ja que aquesta persona ja no treballa allà i no hi ha còpia guardada d’aquests enviaments. El que és un fet és que cap informació ni oral, ni escrita d’aquest procés judicial va arribar a l’acusat entre el primer d’octubre i aquest recent 23 de gener,

Els fets van desembocar en un clima d’indefensió i de legalitat més que dubtosa, pel que Enric Duran va demanar la revocació del seu advocat.

L’acusat explicarà amb més detall aquestes circumstàncies en l’escrit que presentarà dilluns, ja que en la seva resposta de l’Audiència argumenta que les raons presentades no eren prou detallades.

39 entitats bancàries i va aconseguir 492.000 euros

Enric Duran va fer públic al setembre de l'any 2008 que havia demanat diversos crèdits a 39 entitats bancàries i va aconseguir 492.000 euros que mai no ha tornat ni pensa tornar. El 2009 va ser detingut, després de saltar a la palestra pública amb la seva denúncia. Ara la seva intenció ha quedat ratificada pels fets. S'ha demostrat que els bancs ens roben i condemnen a la misèria milions de persones, que l’especulació i l’avarícia dominen la societat, que el consumisme guia les vides de la majoria i tot gràcies a la banca.

Tal i com han exposat diversos col·lectius que donen suport a Duran, "la convocatòria d'aquest judici és una oportunitat per fer visible la contraposició entre les institucions corrompudes que estan perdent sentit i les altres societats que la dignitat dels de baix està fent realitat." Amb aquesta voluntat divulgativa, avui l'Enric ha posat en marxa el seu nou bloc a www.enricduran.cat que explica amb detall el procés que el va portar a l'acció d'expropiació bancària i el moviment de construcció d'una altra societat en un moment d'escàndols de corrupció i impunitat per als més poderosos.

Las circumstàncies han fet que el tribunal que ha de jutjar Enric Duran, la secció segona de l'Audiència, sigui el mateix que havia de jutjar el Cas Pallerols sobre finançament irregular d'un partit polític, que no es va arribar a jutjar mai perquè la fiscalia i els acusats no van arribar a un acord.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid