Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Justícia vs Corrupció
Enric Duran demana la suspensió del seu judici i renova el seu bloc

Enric Duran ha demanat aquest matí la suspensió del seu judici penal per haver demanat diversos crèdits a 39 entitats bancàries i aconseguir 492.000 euros que mai no ha tornat ni pensa tornar

07/02/2013 Drets i Llibertats

Duran ha estat informat de les dates del judici només tres setmanes abans que s’hagi de celebrar i fins que no les va recollir personalment als jutjats no havia rebut l'acta de resposta a les proves presentades, que havien estat publicades més de tres mesos abans, amb la qual cosa no podia saber que el procés judicial ha estat seguint el seu curs. Aquest fet ha provocat que la situació desemboqui en un clima d'indefensió i de legalitat més que dubtosa, pel que Enric Duran ha demanat la revocació del seu advocat. Així, Durant ha demanat la suspensió per diferències amb el seu advocat i, alhora, per la falta de temps per preparar la campanya de conscienciació vinculada a l'esdeveniment, l'ha motivat a prendre aquesta decisió.

Aquest activista social té quatre dies per trobar un altre advocat, ja que el judici està previst que s'iniciï el pròxim dimarts 12 de febrer. Davant d'aquesta situació de poc de temps per gestionar la seva defensa Duran ha declarat que "és molt difícil que es pugui dur a terme la campanya de conscienciació social pel judici tal com s'havia pensat."

Las circumstàncies han fet que el tribunal que ha de jutjar Enric Duran, la secció segona de l'Audiència, sigui el mateix que havia de jutjar el Cas Pallerols sobre finançament irregular d'un partit polític, que no es va arribar a jutjar mai perquè la fiscalia i els acusats no van arribar a un acord.

Enric Duran va fer públic al setembre de l'any 2008 que havia demanat diversos crèdits a 39 entitats bancàries i va aconseguir 492.000 euros que mai no ha tornat ni pensa tornar. El 2009 va ser detingut, després de saltar a la palestra pública amb la seva denúncia. Ara la seva intenció ha quedat ratificada pels fets. S'ha demostrat que els bancs ens roben i condemnen a la misèria milions de persones, que l’especulació i l’avarícia dominen la societat, que el consumisme guia les vides de la majoria i tot gràcies a la banca.

Tal i com han exposat diversos col·lectius que donen suport a Duran, "la convocatòria d'aquest judici és una oportunitat per fer visible la contraposició entre les institucions corrompudes que estan perdent sentit i les altres societats que la dignitat dels de baix està fent realitat." Amb aquesta voluntat divulgativa, avui l'Enric ha posat en marxa el seu nou bloc a www.enricduran.cat que explica amb detall el procés que el va portar a l'acció d'expropiació bancària i el moviment de construcció d'una altra societat en un moment d'escàndols de corrupció i impunitat per als més poderosos.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid