Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets i Libertats
V marxa pel tancament dels CIE de Sapadors a València

Dissabte es va fer cap el CIE de Zona Franca a Barcelona i avui també hi hauran diverses marxes en altres indrets de la península

18/12/2012 Drets i Llibertats

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Migrant, la Campanya pel Tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) ha convocat la V marxa pel tancament dels CIE de Sapadors a València. 

La manifestació sprtirà les 19:00 h.de la plaça de l'Ajuntaments acompanyats per la Murga Lunátika, cap al CIE Sapadors per exigir el seu tancament.

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha fer una crida a participar-hi i recorda que el passat  6 de gener de 2012, Idrissa Diallo va morir en circumstàncies no resoltes al CIE de Zona Franca. Pocs dies abans, el 19 de desembre de 2011 Samba M. havia mort al CIE d'Aluche a Madrid per una meningitis, després d'haver demanat assistència mèdica una desena de vegades i de no rebre l'atenció adequada. Aquestes morts van suposar que la realitat dels CIE sortís a la llum i arribés a milers de persones que ni tan sols coneixien l'existència dels anomenats Guantànamos espanyols.

Un any després, denuncia el sindicat que no només no s'han esclarit les circumstàncies de les morts d'Idrissa D. i Samba M., sinó que la situació als CIE segueix sent opaca i continua fomentant les vulneracions de drets.

Per la seva part, el govern ha incomplert el compromís de prendre mesures que garanteixin els drets dels interns i, s'ha limitat a presentar un esborrany de Reglament que, pretén simplement transformar el nom dels Centres d'Internament (CIE) en Centres d'Estada Controlada d'Estrangers (CECE). Aquest reglament, redactat a esquenes de les organitzacions de Drets Humans, no suposa cap modificació substancial respecte al règim actual, consolida el model policial de gestió i continua sense garantir els drets de les persones internades.

Dissabte passat, més de tres-centes persones van envoltar el CIE de la Zona Franca de Barcelona. En la concentració es van poder veure pancartes amb frases com 'No tanquem els ulls, tanquem els CIES', i 'No tanquem els ulls a la violència que es produeix al nostre costat". El candidat electe per la CUP-AE va participar a la concentració i va fer la següent piulada "Davant de Guantanamo de la Zona Franca. Un dia menys per tancar-los. #CIESNo. Cap persona és il·legal"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid