Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets
Centenars de persones exigeixen el tancament del CIE de la Zona Franca de Barcelona

Durant els pròxims dies es convocaran concentracions en altres punts de l'Estat amb motiu del Dia Internacional de les Persones Migrants, que se celebra el 18 de desembre

16/12/2012 Drets i Llibertats

Ahir al vespre, més de tres-centes persones van envoltar el Centre d'Internament per a Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona.

En la concentració es van poder veure pancartes amb frases com 'No tanquem els ulls, tanquem els CIES', i 'No tanquem els ulls a la violència que es produeix al nostre costat". El candidat electe per la CUP-AE va participar a ña concentració i va fer la següent piulada "Davant de Guantanamo de la Zona Franca. Un dia menys per tancar-los. #CIESNo. Cap persona és il·legal"

La protesta coincideix amb la trobada a Barcelona de representants dels col·lectius que demanen el tancament dels CIE arreu de la península.

A la trobada, un total de 81 entitats socials, veïnals i sindicals van tornar a demanar el tancament dels CIE. A través d'un comunicat, les entitats van criticar que el govern espanyol "hagi desoït els reclams de les organitzacions socials i de drets humans", que van demanar la clausura d'aquests centres en reiterades ocasions després de registrar-se dues morts al CIE de la Zona Franca i al d'Aluche (Madrid), "les causes dels quals encara no s'han aclarit". "El Govern continua sense garantir els drets de les persones internes", asseveren les entitats en un manifest conjunt de rebuig als CIE, en el qual asseguren que urgeix la clausura de tots els de l'Estat.

També van anunciar que durant els pròxims dies es convocaran concentracions en altres punts de l'Estat amb motiu del Dia Internacional de les Persones Migrants, que se celebra el 18 de desembre. Entre les entitats signants del manifest es troben els principals sindicats, SOS Racisme, la Comissió de Defensa del Col·legi d'Advocats de Barcelona i la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat.

A principis d'aques any, més de 150 entitats del teixit veïnal, associatiu, acadèmic, cultural, sindical, polític i dels drets humans de tot l'estat espanyol van subscriure un comunicat que exigia el tancament del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca. El manifest, que es va sorgir com a resposta als fets succeïts en les darreres setmanes, com la mort d'Idrissa Diallo el passat 5 de gener.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid