Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
18-D
Centenars de persones reivindiquen els drets dels immigrants a València i Barcelona

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Migrant, mig miler de persones es van manifestar ahir pels carrers de València per reclamar el tancament del Centre d'Internament d'estrangers de Zapadores. A Barcelona, centenars de manifestants es van centrar en demanar del tancament de CIE Zona Franca.

19/12/2011 Drets i Llibertats
La protesta a València, estava impulsada per la Campanya pel Tancament dels CIE. La marxa va començar a les 11.30 hores a la Plaça de l'Ajuntament i va travessar el barri de Ruzafa, pel carrer Cuba, per finalitzar en el Centre d'Internament d'Estrangers de Sapadors sobre les 13.00 hores, on les *batucadas que van acompanyat a la comitiva durant tot el trajecte van tocar en senyal de suport als interns.

La manifestació va concloure amb la lectura d'un manifest en les portes del centre i els crits d'algunes consignes com 'Cap ésser és il·legal' o 'Ni presos, ni preses".

Des de  fa quatre anys han estat recolzant el tancament dels CIE perquè "signifiquen el punt central de la persecució i la repressió contra la població emigrant, per part dels Estats". Aquests llocs, "malgrat els esforços, segueixen sent un forat negre on les persones desapareixen físicament, ja que l'Estat els deporta al seu país d'origen", segons els organitzadors.

Durant la marxa, s'hi ha "diversos presos en vaga de gana per les condicions en les quals es troben, ja que molts han denunciat tractes vexatoris".

Aquesta és la quarta marxa contra el Centre d'Internament Sapadors, que es realitza anualment, i la segona que té seguiment estatal, ja que les manifestacions també s'han repetit en altres ciutats que compten amb CIE, com Madrid, Barcelona, Màlaga, Algesires o Motril.

A Barcelona, es van manifestar unes dues-centes persones. La marxa havia estat convocada  pel Moviment 15M, Papers i drets per a tots, Cornellà Sense Fronteres, AEDI, Col·lectiu 1 de març, Edifici 15O i el Col·lectiu Maloka

La manifestació s'ha iniciat a la plaça Universitat i ha recorregut en un ambient festiu i familiar el carrer Pelai, la plaça Catalunya, la Rambla, Ferran, plaça Sant Jaume, Via Laietana i Pla de Palau, per finalitzar davant el parc de la Ciutadella de Barcelona.

La manifestació del matí era la primera part dels actes de reivindicació previstos durant tota la jornada a Barcelona. Ja a la tarda, ha tingut lloc una concentració davant el centre d'internament d'estrangers de la ciutat, qualificat pels organitzadors de "Guantánamo de la Zona Franca".

En el manifest de la protesta s'ha denunciat que un de cada tres immigrants a Espanya està en atur i que, pel que fa a Catalunya, el govern d'Artur Mas ha retirat ajuts a milers d'aturats, entre ells, famílies d'immigrants que no tenen amb prou feines recursos econòmics.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid