Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Escenificació de l’enterrament dels drets socials a Vic

"Un drets que estan cada vegada més en perill a causa de les mesures dutes a terme pels diferents governs seguint els dictats de les elits econòmiques mundials"

02/05/2012 Drets i Llibertats

Unes 200 persones han participat a la performance que havia organitzat l’Assemblea pels Drets Socials d’Osona amb motiu de la celebració de l’u de maig, dia internacional dels treballadors.

L’acte consistia en l’escenificació de l’enterrament dels drets socials, drets que estan cada vegada més en perill a causa de les mesures dutes a terme pels diferents governs seguint els dictats de les elits econòmiques mundials.

La cercavila, encapçalada per un taüt que representava els drets socials ha sortit de la plaça major de Vic i ha recorregut diferents espais que simbolitzen els drets en perill. En primer lloc, s’ha anat a l’escola Centre, on s’ha llegit un panegíric del dret a l’educació. El segon lloc ha estat l’Hospital de la Santa Creu, amb el dret a la salut i la sanitat com a protagonista. Seguidament, s’ha llegit un text referent al dret al treball al davant d’una ETT situada al carrer Morgades. Ja de tornada, la comitiva s’ha aturat a una oficina dela Caixa per reivindicar el dret a l’habitatge.

La representació s’ha acabat de nou a la plaça major, on s’ha llegit un manifest que incloïa els diferents textos llegits a cada aturada de l’enterrament.

L’Assemblea pels Drets Socials vol ser un espai unitari de reflexió i acció amb la voluntat d’aglutinar totes aquelles persones de la nostra comarca afectades i crítiques amb el sistema capitalista imperant i que volen treballar reivindicar els serveis públics, el compliment dels drets socials, fomentar xarxes d’ajuda mútua i difondre i donar suport a les mobilitzacions contra les retallades de drets.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid