Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
RETALLADES
“La Ruta de les retallades” visitarà totes les escoles en risc de tancament

Dissabte que ve, l’Escola La Pasífae de Vilanova i la Geltrú inicia una ruta de 400 km amb bicicleta que recorrerà totes les escoles que el Govern té previst tancar degut a la política de retallades que s’està aplicant

12/04/2012 Educació
“La Ruta de les retallades” és una iniciativa emmarcada dins la campanya “Salvem la Pasífae” que van iniciar alguns dels professors de l’escola amb l’objectiu d’evitar el tancament d’aquesta pel proper curs escolar i solidaritzar-se amb la resta de centres, docents, infants i famílies que també es veuen o es veuran afectats per aquestes mesures.

Oriol Cruells, professor de l’escola La Pasífae, ha afirmat que aquesta Ruta “neix de la necessitat de fer visible totes i cadascuna de les escoles que el Govern de la Generalitat tanca aquest curs o tancarà en cursos propers”. La marxa es durà a terme durant quatre caps de setmana consecutius a partir del 14 d’abril i fins el 5 de maig, amb l’objectiu de poder “reflexionar, imaginar o pensar en el teixit educatiu d’aquest país i com una crisi econòmica fa retallar la inversió de futur que és l’educació en favor de les elits econòmiques del país.”

La primera etapa començarà el proper dissabte 14 d’abril a la seu del Departament d’Ensenyament a Via Augusta (Barcelona) a les 9 del matí en direcció Gavà per pujar fins a Begues i des d’allà, emprendre el camí direcció a l’Escola els Pins de Moja (Alt Penedès). Després es continuarà fins a l’Escola els Còdols del Vendrell (Baix Penedès) i finalment la ruta acabarà a l’Escola Pasífae de Vilanova i la Geltrú (Garraf), impulsors de l’esdeveniment. Es preveu que la marxa finalitzi cap a dos quarts de dues del migdia. Les següents etapes de la Ruta es podran consultar al blog de la campanya on també es podrà fer un seguiment de les jornades i activitats reivindicatives que s’aniran celebrant.

L’escola ha convidat a tothom a participar en l’iniciativa “ja sigui pedalant, fent de cotxe de control, avituallaments, arribades i sortides, etc.” I a col•laborar mitjançant espais de reflexió i a través de les xarxes socials o mitjans de comunicació, demanant la implicació de tothom: “No ens quedem a casa i col•laborem per una educació pública i de qualitat!”.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid