x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Activistes contra el Pla Caufec podrien ingressar a presó

Actualment hi ha 9 veïns pendents de dos judicis penals, 6 dels quals tenen una amenaça real d’acabar a la presó

17/05/2012 Drets i Llibertats

Set persones que es van implicar en la lluita per la defensa de la serra de Collserola, mobilitzant-se en contra del pla urbanístic conegut com a Pla Caufec, s’enfroten a l’ingrés a presó per diverses condemnes derivades d’aquella lluita.

El Pla Caufec és un projecte urbanístic que s'havia planejat sobre Esplugues de Llobregat i que preveia la construcció de dos gratacels de 115 metres, un centre comercial, oficines, 600 habitatges d'alt standing i 125 pisos de protecció oficial a la falda de la serra de Collserola.

Des de l’any 1991 unes associacions de veïns es neguen a ser víctimes i alcen la veu contra aquest projecte urbanístic. 20 anys de denúncia de l’especulació per frenar un projecte que finalment la crisi ha ajudat a aturar.

En aquests 20 anys d’oposició ciutadana al Pla Caufec han estat múltiples els actes, les activitats, els arguments i les accions que s’han realitzat. El resultat ha estat un bon nombre de condemnes i sancions jurídiques. Actualment hi ha 9 veïns pendents de dos judicis penals, 6 dels quals tenen una amenaça real d’acabar a la presó.

9 persones acusades de desordres públics, atemptats a l’autoritat i desobediència greu en participar a la manifestació del dia 7 de novembre de 2007 i a la concentració del dia 18 de març de 2009 davant l’Ajuntament.

Valora
Rànquings
  1. 1986- L’Audiència Nacional decideix processar els ex-directors del diari AVUI i Segre per haver permès la publicació de les esqueles de Quim Sànchez i Mikel Zabalza.
  2. "Cal plantar cara a la pitjor ofensiva dels nostres representants polítics contra el valencià des de la dictadura"
  3. Els terroristes ens volen atemorir amb “terroristes anarquistes”
  4. Condemnen Marina Bernadó a disset anys de presó
  5. La "periodista" Mona Iraqui (Egipte) va ajudar a la policia a detenir 40 homosexuals
  6. L'Audiència Nacional espanyola ordena una onada d'escorcolls a casals de caire anarquista a Barcelona
  7. La pinça perversa del 2015: Conservadorisme i lerrouxisme contra la independència
  8. Lluís Maria Xirinacs substituirà el fundador de la Guàrdia Civil al nomenclàtor vilanoví
  9. La Traïció dels líders
  10. Guanyem Badalona, la nova candidatura municipal per la ruptura democràtica
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2014 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid