Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un veí d’Espluges opositor al Pla Caufec sota amenaça de presó

Segons va difondre ahir Alerta Solidària, a partir d'aquest 9 de març el Jutjat numero 1 d’Esplugues pot decretar l’ordre de recerca i ingrés a presó, per període de 10 dies, contra un veí d’Esplugues de Llobregat i membre de la Plataforma Popular contra el pla urbanístic Caufec. En una de les tantes accions en defensa de l’espai natural d’Esplugues els Mossos d’Esquadra van iniciar un procés penal que ha portat un dels activistes fins la situació d’haver de pagar una multa de 60 euros o bé ser empresonat durant 10 dies, per ordre del Jutjat Penal núm. 1 d’Esplugues que assegura que, a partir d'aquest 9 de març, dictarà ordre perquè procedeixin a empresonar aquest veí d’Esplugues, ecologista i lluitador contra l’estafa i l’especulació.

10/03/2009 00:46 Política

 

Han destrossat la falda de la muntanya i on veuran els beneficis els veïns i veïnes d’Esplugues ?

[Nota d'Alerta Solidària]

El Pla Caufec, o Porta Barcelona, ha destrossat ja l’espai natural que bona part del veïnat d’Esplugues exigia protegir. Agrupats en la Plataforma Popular contra el pla Caufec, han posat al descobert les hipocresies que s’amaguen en suposats plans de foment econòmic, de creació de llocs de treball, etc. Ara, la realitat ja és evident : a punt d’iniciar-se la fase d’edificació, la falda de la muntanya de Sant Pere Màrtir, visible des de l’entrada Diagonal de Barcelona, és un mar més de carrers de ciment, per a fer-hi casetes per a milionaris i per a l’especulació. En el cas de tenir jardiners, de ben segur els contractaran en precari i amb enganys com els veïns de Sant Just, en vaga des de fa mesos per un conveni digne.

 

L’origen d’aquesta situació : 60 euros front milions en especulació

En els més de vint anys de lluita, d’assemblees, manifestacions, dossiers, accions, preguntes al ple i ocupacions, concerts, dinars populars… els companyes i les companyes opositores al pla Caufec han demostrat, a més de tenir raó, que per sobre de tota amenaça de repressió, existeix la dignitat del qui no es ven. Del qui no està disposat a vendre el seu entorn natural, ni tampoc la seva llibertat.

60 euros o 10 dies de presó

En una de les tantes accions en que els activistes per defensar l’espai natural d’Esplugues han realitzat, els Mossos d’Esquadra van iniciar un procés penal que ha dut a un dels nostres companys a la paradoxal situació d’haver de pagar una multa de 60 euros o, en el cas de no fer-ho, ser empresonat durant 10 dies

Així de clar ho ha fixat el Jutjat Penal núm. 1 d’Esplugues que assegura que, a partir d’avui, 9 de març, dictarà ordre als Mossos d’Esquadra perquè procedeixin a empresonar aquest company nostre, veí teu, ciutadà d’Esplugues, amic de la natura i enemic de l’engany, l’estafa i l’especulació.

 Durant els propers dies, Esplugues, Barcelona, i altres pobles i ciutats seran escenari de la resposta a aquesta situació del tot injusta. Apel·lem a tu, que coneixes bé l’hipocresia imperant que justifica destrosses urbanístiques amb muntatges mediàtics i grans titulars, a tu, que has vist com en els darrers mesos els milions de l’erari públic se’n van als bancs per salvar especuladors i estafadors, a tu, que desitges que les coses canviïn per, com a mínim, no veure que els qui han estat donant la cara per totes nosaltres durant tants anys, siguin empresonades i tot continuï igual.

Suma’t a les mobilitzacions solidàries amb la Plataforma Popular contra el Caufec. Denúncia l’especulació, l’estafa immobiliària i l’engany de l’Ajuntament. Crida amb nosaltres que ja n’hi ha prou d’hipotecar el nostre futur : prou especulació i prou repressió !

Alerta Solidària fa una crida general a la mobilització si es fa efectiva la detenció i empresonament del company d’Esplugues.

Alerta Solidària fa una crida especial al conjunt de l’Esquerra Independentista a organitzar la mobilització, a reforçar la lluita d’Esplugues contra el pla Caufec i els seus responsables polítics.

 

 

Per saber-ne més:

 Moció sobre la persecució que pateix la gent que s’oposa al pla Caufec. Llibertat.cat

Sis persones encausades per una manifestació contra el pla Caufec declaren als jutjats. Llibertat.cat 

Entrebastidors denuncia la persecució discriminada contra la Platafaforma contra el Pla Caufec. Llibertat-cat

Revista Aturem el Barcelona Meeting Point 06 - Aturem el Meeting Point 

Manifestació contra el Barcelona Meeting Point 06 - Llibertat.cat 

Entrevista a Mateu Montsolís, de la Plataforma contra el Pla Caufec - Llibertat.cat 

Desallotjament amb càrregues policials contra els veïns de les Cases Barates al barri de Bon Pastor - Llibertat.cat

Marxa popular en defensa de Collserola. Llibertat.cat

La CUP de Molins de Rei fa una crida la participació a les mobilitzacions. Llibertat.cat

Acció a Medi Ambient contra la depredació de la serra de Collserola. Llibertat.cat 

Jornada en defensa de la Solana de Collserola a Can Masdeu. Llibertat.cat

Plataforma cívica en defensa de Collserola 

Una visió completa sobre la defensa de la serra de Collserola 
 

La vall de Can Masdeu autogestionada 
 

Raons contra el Pla Caufec-Porta BCN

Sobre el Tunel d’Horta (actualitzat fins 2006)

Nou manifest en defensa del Parc de Collserola Llibertat.cat

Acció en defensa dels arbres que protegeixen Collserola Llibertat.cat

L'AJSC en contra de la sentència del TJSC favorable a l’urbanització de Torre Negra Llibertat.cat

Noves protestes contra el projecte urbanístic a la Plana del Castell de Cerdanyola Llibertat.cat

Protesta en defensa de la solana de Collserola Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid