Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANIMALISTA
Molins de Rei es converteix en el 53è municipi lliure de circs amb animals

S'aprova la moció presentada per la CUP que garantirà que sota cap concepte es puguin instal·lar circs amb animals al municipi

03/01/2012 Política
Tot i que el municipi de Molins de Rei (Baix Llobregat) ja fa anys que no permet la instal·lació de circs amb animals, la CUP va voler presentar una moció a petició de l'Associació Animalista Libera!, per tal de que es modifiqui l'Ordenança de Convivència Vilatana explicitant clarament que els circs no puguin utilitzar animals en cap mena d'espectacle. Actualment, aquesta només parla de no permetre el patiment dels animals i segons la formació “podria ser objecte de diferents interpretacions per part de l'autoritat corresponent”. La moció va ser aprovada amb els vots favorables de tots els regidors i regidores, excepte el del PP.

En la moció presentada, la Candidatura s'atén a diversos estudis científics que demostren que els animals són éssers dotats de sensibilitat física i psíquica i el dret d'aquests a ser respectats. La regidora de la CUP al municipi, Laura Peradalta va assegurar al Ple que “sota cap concepte han de ser víctimes de maltractaments, esforços desmesurats o espectacles violents que impliquin patiment o estats d'ansietat o por”.

La formació també ha volgut denunciar les habituals condicions de vida dels animals dels circs, les quals majoritàriament consisteixen en viure en captivitat allotjats i transportats a llargues distàncies en remolcs de camions on no poden gaudir d'un enriquiment espaial, estructural, alimentari ni social de qualitat. Per altra banda, també han fet al·lusió als processos d'aprenentatge de comportaments a través de la violència i la promoció d'una visió tergiversada i falsa dels animals, resultant fins i tot “antieducatiu” per als infants, que és el públic majoritari d'aquests espectacles.

Actualment ja hi ha 53 municipis dels Països Catalans que s'han adherit a la campanya.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid