Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Tarragona presenta una moció per prohibir els espectacles d'animals salvatges

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Tarragona ha presentat una moció al ple de l'Ajuntament per tal de prohibir els circs i espectacles amb animals salvatges a la ciutat. El 22 d'octubre passat, i fins l'1 de novembre, es va instal·lar a la ciutat de Tarragona un circ que utilitzava animals salvatges en els seus espectacles. Davant d'aquest fet, i vists els nombrosos documents que assenyalen el maltractament que pateixen els animals d'aquest circ, la Candidatura d'Unitat Popular de Tarragona, juntament amb les associacions de defensa dels animals Libera! i Anima Naturalis, van presentar el 27 d'octubre passat una moció a l'Ajuntament de Tarragona perquè es prohibissin aquests espectacles tan lamentables basats "en la humiliació i el sofriment".

25/11/2009 17:05 Política

 

Des de la CUP s'entén que "si Tarragona pretén ser la Capital de la Cultura Europea el 2016, ha de començar per ficar-se al nivell de la resta de països europeus, els quals ja han prohibit els circs amb animals salvatges, per poder així oferir una oferta cultural digna i de qualitat, que elevi Tarragona al nivell cultural més alt".   


La moció ha comptat amb el suport d'ERC, qui ha contribuït en la seva redacció i l'assumirà al proper ple que se celebrarà el proper dilluns dia 30 a dos quarts de deu del matí. S'espera que el PSC doni suport a la moció, tal com ja ha fet en la resta de municipis catalans on hi té representació com ara Barcelona, Girona i Lleida.


La moció en qüestió  demana "iniciar els procediments per tal de modificar l’article 174 de l’actual ordenança de convivència ciutadana i ús dels espais públics de Tarragona, i impedir així de forma clara l'ús d'animals salvatges en circs i tot tipus d'espectacles", alhora que vol expressar el seu “rebuig” a l’exhibició d’animals salvatges en circs.

D'aquesta manera, Tarragona es posiciona en contra dels espectacles que facin servir animals salvatges i s'iniciarà el procés de participació ciutadana per poder modificar l'actual ordenança de civisme referent a "l'ús d'animals en espectacles".

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid