Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homofòbia
La CUP proposa declarar l'arquebisbe de Tarragona persona non grata

La formació critica que l'Església no pagui l'IBI i rebi finançament públic

27/01/2012 Gènere
La CUP ha sortit al pas de les declaracions homòfobes i masclistes de l'arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, Jaume Pujol, que ja ha suscitat una campanya de protesta. La formació ha exigit a l'Ajuntament que actuï contra les declaracions discriminatòries, que faci boicot als actes religiosos i que declari Pujol persona non grata.

La CUP ha demanat a l'equip de govern qui declari persona non grata Jaume Pujol ja que les seves manifestacions “legitimen la violència masclista i la discriminació sexual que per desgràcia darrerament estem patint a Tarragona”. D'altra banda, critica que l'Església catòlica segueixi estant exempta del pagament de l'IBI i segueixi finançament estatal per un valor de tretze milions d'euros mensuals, tal com va informar Llibertat.cat

A més, demana que els representants polítics i les autoritats deixin d'assistir a actes religiosos durant les festes majors i, d'altra banda, que promoguin polítiques socials contra la discriminació de la dona i de les lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals de la ciutat, unes polítiques que asseguren que no s'estan fent.

De moment, l'Ajuntament s'ha limitat a lamentar les paraules de Pujol i a recordar que “declaracions com aquestes legitimen comportaments que tants esforços fem des de les administracions per eradicar situacions que poden afavorir relacions d’abusos de poder, rebuig i violència”. La CUP però, li demana que vagi més enllà i que “actuï de manera conseqüent amb la imatge que pretenen donar i apliqui una sèrie de mesures contra la institució i el càrrec que representa algú que només crea conflictivitat”.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid