Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homfòbia
Campanya contra l'arquebisbe de Tarragona per les declaracions homòfobes

Jaume Pujol ha afirmat que els comportaments homosexuals "no són adequats"

25/01/2012 Gènere
Les declaracions homòfobes de l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, afirmant que els comportaments homosexuals "no són adequats" ha provocat una allau de reaccions per la indignació que han suscitat. En aquest sentit l'assemblea antipatriarcal Brot Bord ha fet una crida a expressar el rebuig al que veu com "un nou atac contra la llibertat sexual".

Brot Bord ha obert un esdeveniment al Facebook des d'on anima a "bombardejar l'arquebisbat de Tarragona" amb trucades, enviament de correus electrònics i missatges al mur del Facebook de l'Arquebisbat de Tarragona per expressar la indignació. Perquè l'acció sigui més efectiva proposa fer-ho durant tot aquest dijous enviant correus electrònics a arquebisbat@arquebisbattarragona.cat, trucant al 977 233 412 i deixant missatges al Facebook (proposen el tipus "Senyor Jaume Pujol, la seva homofòbia i masclisme sí que són un comportament inadequat. Prou homofòbia i prou masclisme!").

D'altra banda animen a apostatar per així donar-se de baixa de l'església catòlica. Perquè sigui més eficaç (el procés sol ser llarg i feixuc) es pot optar per fer-ho de manera col·lectiva.


En una entrevista a TV3, Pujol ha afirmat que els comportaments homosexuals "no són adequats" per a la societat. Preguntat pels matrimonis gais, el president de la Conferència Episcopal Tarraconense ha dit que "com a persones, tots són fills de Déu", però ha afegit que "hi ha comportaments que no són adequats ni per a la persona ni per a la societat". "Això ho hem de pensar molt", ha conclòs.

D'altra banda, creu que les dones no poden oficiar missa "perquè cadascú té una funció" i ho ha argumentat dient: "Jo tampoc puc fer algunes funcions que fan les dones, no puc portar els fills al món".

H2O en demana la dimissió

H2O Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals del Camp de Tarragona ha dit en un comunicat que les declaracions de Pujol són "un atemptat als drets humans i ha exigit la seva dimissió com a president de la Conferència Episcopal Tarraconense pels danys morals que ha causat tant al col·lectiu homosexual i transsexual com a les dones, comparant el fet de que les dones no poden oficiar missa amb el fet de que ell no pugui tenir fills.

El 2008, H2O, ja va nominar Jaume Pujol als premis Ploma de Plom 2008 per les seves continuades declaracions homofobes.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid