Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pressupostos
L'Estat dóna més 13 mlions d'euros al mes a l'Església Catòlica

L'Església també està exempta de pagar l'IBI en virtut dels acords que l'Estat va signar amb la Santa Seu l'any 1979

08/01/2012 Política
L'Estat espanyol lliura a l'Església Catòlica un total de 13.266.216,12 euros mensuals. El govern espanyol ha deixat la institució eclesiàstica fora de les dures mesures d'estalvi que va aprovar en el primer Consell de Ministres i tot i l'aplicació de dures retallades com la congelació del salari mínim o la retallada de pressupost de ministeris, l'Església seguirà rebent cada mes una quantitat milionària provinent de l'erari públic. En concret, en un any que es preveu salvatge quant a l'aplicació de mesures d'estalvi, l'Església rebrà fins a finals de 2013 ni més ni menys que un total de 156 milions d'euros.

Segons publica el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), aquesta quantitat s'assigna a l'Església pel que disposen els apartats 1 i 2 de la disposició addicional 18 de la Llei 42/2006 dels Pressupostos Generals de l'Estat.

D'aquesta manera, abans del 30 de novembre del 2013, s'efectuarà una liquidació provisional de l'assignació corresponent al 2012 i es farà la liquidació definitiva abans del 30 d'abril del 2013. Un cop efectuades ambdues liquidacions es regularitzarà el saldo existent. Així, l'Església té de moment assegurat l'ingrés de més de 13 milions al mes fins al 2013.

No és només aquest el tracte de favor que rep la institució eclesiàstica, el govern espanyol ha prorrogat un any més la modificació de taxes i beneficis fiscals dels béns de les institucions eclesiàstiques. Així, l'ha lliurat de l'Impost de Béns Immobles (IBI) ja que el seu patrimoni no està subjecte a aquest gravamen, segons la Llei d'Hisendes Locals, que estableix que l'Església està exempta de pagar l'IBI en virtut dels acords que l'Estat va signar amb la Santa Seu l'any 1979 i que perpetuen els privilegis de l'Església a l'Estat. Uns acords que segons les organitzacions laïcistes suposen una absoluta violació dels principis de neutralitat i laïcitat de l'Estat.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid