Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Apostasia Col·lectiva, una via organitzada per trencar amb l'Església Catòlica

Amb l'objectiu de burlar els obstacles que l'Església posa a la gent que vol deslligar-se'n a través de l'apostasia, s'han anat posant en marxa diverses campanyes d'apostasia col·lectiva que defensen que tot i que l'Església Catòlica és poc respectuosa davant de sol·licituds individuals, davant de sol·licituds massives i coordinades prefereix acceptar-les per evitar ulteriors sorollades.

Doncs bé, tot i que qualsevol persona que ho vulgui pot coordinar apostasies col·lectives, aquell qui ho desitgi es pot sumar a la que s'ha organitzat amb aquest mes de desembre de termini.

02/12/2010 04:24 Drets i Llibertats

A Tarragona s'ha posat en marxa una campanya per apostatar col·lectivament que fa una recollida de documents tres cops de setmana per anar a lliurar-la col·lectivament el 16 de desembre.

cartell_horaris_aposLa campanya "Apostasia és alegria" remarca que individualment apostatar no és gents fàcil ja que el Tribunal Suprem manté bloquejada la possibilitat d'apostatar segons el Dret d'Oposició. És per això que ha organitzat una apostasia col·lectiva que consisteix a enviar tota la documentació requerida a apostasia.es.alegria@gmail.com fins al 17 de desembre, quan recollides totes les declaracions les presentaran de forma simultània a les seus dels dos arquebisbats que remenen les cireres a Catalunya: el de Barcelona i el de Tarragona. Ho faran acompanyats d'advocats d'Ateus de Catalunya i es convocarà una concentració davant de cada seu mentre es procedeix a registrar el conjunt de declaracions. Tota la documentació que s'ha d'enviar està detallada aquí.

Mitjançant el Dret d’oposició la persona interessada sol·licita que siguin eliminades totes les seves dades personals dels arxius de l’Església catòlica, fet que implica una baixa total. Aquesta via facilita els tràmits per a una una eventual denúncia davant de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AGPD). Era una via que individualment garantia un alt grau d’èxit fins que el Tribunal Suprem hi va dir la seva. El conflicte entre l’Església i l’AGPD va arribar als tribunals. En un primer moment de la lluita judicial, l’Audiència Nacional va sentenciar a favor de l’AGPD esgrimint que els Llibres de Baptismes són fitxers de dades de caràcter personal, el registre al Llibre de Baptisme constitueix "almenys una aparença" en cas de pertànyer a l’Església Catòlica i que la inviolabilitat dels arxius de l’Església no és predicable davant el/la ciutadà/ana a l’exercici del seu dret fonamental a decidir sobre les seves dades personals.

Finalment, però, l’octubre del 2008, l’Església va recórrer el cas al Tribunal Suprem, el qual va sentenciar definitivament a favor d’aquesta, sostenint que “l’Església no té l’obligació d’inscriure les declaracions d’apostasia en el Llibre de Baptismes”, i acabant així de soca-rel amb la previsible festa d’apostasies que es veia a venir.

En l’actualitat, l’AGPD té interposat un recurs d’empara al Tribunal Constitucional. Mentre el TC es decideix a fer alguna cosa, l’apostasia per la via del Dret d’Oposició està paralitzada. L’acció massiva i l’amenaça d’alarma social es presenta, doncs, com l’única alternativa.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid