Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La PDE demana que es defensi l'Ebre davant la nova ofensiva del consell valencià i el govern murcià

El portaveu de la Plataforma en defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs, ha reclamat la intervenció dels polítics de les Terres de l’Ebre i de la resta de Catalunya en defensa de l’Ebre, davant les noves pressions que arriben des de la Generalitat Valenciana i del govern de Múrcia, i en previsió d’una tardor calenta marcada per les eleccions generals del 20 de novembre.
 
La Plataforma en Defensa de l’Ebre no té previst intervenir directament en la campanya electoral del 20-N. En canvi, sí que té previst fer algun tipus d’accions per reclamar el fixament d’un cabal ecològic per a l’Ebre, que hauria de quedar inclòs en el nou pla hidrològic de la conca que el govern de l’Estat ja hauria d’haver aprovat fa dos anys.

27/08/2011 00:49 Territori
Segons Tomàs, la Plataforma en Defensa de l’Ebre està decidida a lluitar “fins al final” per evitar els transvasaments. De fet, el portaveu antitransvasament no ha descartat l’opció de “tallar els canals” Xerta-Sénia i Segarra-Garrigues, per aturar els possibles transvasaments a València i Barcelona.
 
Els presidents de la Generalitat Valenciana i de regió de Múrcia, Alberto Fabra i Ramon Luis Valcárcel, van  reeditar dimecres  pasaat el seu front comú en favor del transvasament de l’Ebre. Fou en el marc d’una cimera al palau de San Esteban, a Múrcia, sobre el corredor del Mediterrani. Tanmateix, la reivindicació de l’aigua de l’Ebre també va centrar la trobada entre els dos presidents autonòmics. En este sentit, cal recordar que Fabra és l’exalcalde de Castelló i un gran defensor del transvasament de l’arribada de l’aigua de l’Ebre a les comarques del nord del País Valencià, a través d’un minitransvasament que es faria aprofitant i ampliant el traçat del canal de regadiu Xerta-Sénia. Fabra va insistir en què el transvasament seria bo per al País Valencià però també per a tota Espanya. Segons el nou president valencià, es tracta d’aconseguir aigua de qualitat al menor preu possible. Així, Fabra va afirmar que València i Múrcia necessiten més aigua, mentre que en altres  indrets “els sobra”, en una clara referència a la conca de l’Ebre.


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid