Transvasaments
La Plataforma en defensa de l'Ebre surt de nou al carrer

Unes dues-centes persones s'han concentrat avui en un tram del canal de regadiu Xerta-Sénia al terme municipal de Roquetes per demanar un nou pla per aquest regadiu i que es defineixi el cabal ambiental de l'Ebre.

27/11/2011 Territori
L'acte reivindicatiu estava convocat per la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) que sortia de nou al carrer, alertada pels possibles transvassaments d'aigua de l'Ebre cap a Castellķ i Barcelona a partir dels canals de regadiu Xerta-Sénia i Segarra-Garrigues. Recordem que en els darrers anys la PDE ve denunciant aquestes xarxes com a embriķ de possibles "minitransvasaments encoberts".

Abans de les eleccions del passat 20N, la PDE va convocar la mobilitzaciķ d'aquest diumenge, convenįuda que "venen temps molt durs i que es patirā de nou", segons ha apuntat un dels portaveus de la PDE, Manolo Tomās. "La nostra lluita perō no és política", ha assegurat Tomās. "Hem defensat i defensarem el riu i el territori mani qui mani", segons informa Naciķ Digital.

La PDE demana que s'estableixi el cabal ambiental de l'Ebre que fa anys que es reclama i que es modifiqui la planificaciķ dels canals de reg. "En aquests moments volem marcar posicions. Els transvasaments no s'han aturat i s'estā estafant a la gent de les comarques de Lleida i l'Ebre assegurant que tindran aigua per a regar quan en realitat les infraestructures son per a transvasar", ha assegurat Manolo Tomās.

La marea blava es reactiva malgrat que no han abaixat mai la guārdia. Des de la PDE es torna a fer una crida a la mobilitzaciķ. "La societat ebrenca ha de posicionar-se i mobilitzar-se si no vol que es prenguin decisions contraries als seus interessos", ha demanat Tomās.

L'apunt curiķs de la protesta ha estat la incorporaciķ de dos burros acompanyant el simbōlic llaį fet amb una canonada. Amb els animals, els antitransvasistes han volgut representar la persistčncia, la pacičncia, la humilitat, la tossuderia, i la lluita i el treball constant, valors que la Plataforma ha assumit com a propis.