Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Marc Sallas argumenta el posicionament abstencionista de la CUP a les eleccions del 20-N

En una entrevista ahir a Vilaweb, Marc Sallas, portaveu nacional de la CUP, argumentava la campanya en favor de l'abstenció en les eleccions espanyoles de diumenge. A més a més, comentava les diferències en relació a ERC i remarcava que el cas basc i el català representen dos processos nacionals històrics del tot diferents, encara que l'opressió vingui dels mateixos estats, Espanya i França.
 
Pel que fa al posicionament abstencionista de la CUP  a les eleccions del 20-N, Marc Sallas  assenyalava que "no creu que el marc estatal espanyol sigui útil, en la conjuntura actual, a la lluita per la independència ni a la construcció social que porta a terme la CUP".  I afegia que l"a Espanya de les autonomies,  està completament morta. "Les eleccions espanyoles mantenen aquest estat de les autonomies en què no creiem, i com que no hi creiem, no hi anem"

19/11/2011 03:50 Política

En relació a no aplegar una sola candidatura com volia ERC, Marc Sallas puntualitzava que més enllà de l'independentisme, ERC no havia  plantejat cap mena d'estratègia independentista de ruptura amb l'estat i qualificava l'aposta electoral que han projectat de conjuntural.


Sobre la coalició Amaiur, Marc Sallas va voler remarcar que el cas basc i el català representen dos processos nacionals històrics del tot diferents, encara que l'opressió vingui dels mateixos estats, Espanya i França. Tot i així, va puntualitzar a  l'entrevista que "Amaiur és una coalició d'esquerres i independentista; no solament independentista".

L'entrevista es tancava amb una afirmació contundent sobre el resultat electoral de diumenge,  "continuaran les retallades i l'opressió nacional. Sí que es pot tesar una mica més la corda, però la música de fons serà la mateixa. Sonarà més forta o més fluixa, però serà la mateixa que hem tingut fins ara.

Per saber-ne més:

L'abstenció és la nostra oportunitat democràtica Toni Cucarella

La llibertat no es pidola a Madrid: 20N abstenció! 

El 20-N, abstenció activa!  Sandra Pazos

Endavant es posiciona per l'abstenció davant les eleccions del 20-N 

La CUP inicia la campanya per l’abstenció i critica el paper de "l’independentisme pactista" 

La CUP demanarà l'abstenció a les eleccions del 20-N 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid