Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El TSJC veu "inqualificable" l'actuació dels Mossos i avisa que s'han de depurar responsabilitats

  "Inqualificable". Així va ser segons la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) l'operació policial dels Mossos d'Esquadra de la setmana passada a la Ciutat de la Justícia, quan una desena de membres del moviment 15-M es van presentar voluntàriament per recollir la citació de l'Audiència Nacional i els antiavalots van irrompre al recinte.
 

Reunida avui de forma extraordinària per tractar l'actuació dels de Puig, la sala de govern del TSJC assegura que l'actuació policial "només es pot entendre des del més absolut menyspreu als drets individuals dels ciutadans". I diu que s'han de depurar responsabilitats.

10/10/2011 19:25 Drets i Llibertats
La sala condemna la decisió dels comandaments dels Mossos d'Esquadran que van ordenar que els antiavalots irrompessin a l'edifici judicial i ho considera un "menyspreu" al "respecte que mereixen els tribunals de justícia com a garants d'aquests drets". I avis que les responsabilitats "s'han de depurar per la seva extrema gravetat".

El TSJC apunta que segons els articles 547 i 564 de la LECriminal abans de desplegar l'eratiu policial els comandaments respectius havien de sol·licitar autorització a la jutgessa degana de Barcelona per entrar a l'edifici judicial per tal de detenir els imputats que hi havia a la Ciutat de la Justícia. Lluny d'això, l'actuació policial que es va realitzar "va ser manifestament desproporcionada", fet que constitueix, segons el tribunal, "un clar abús en l'exercici de la força".

"El més greu d'aquests esdeveniments és que els sis detinguts s'havien posat a disposició del Jutjat de Guàrdia i esperaven la decisió judicial sobre la seva situació", fet pel qual "la detenció va ser absolutament innecessària per la pràctica de les diligències policials o judicials".

Per saber-ne més:

Violenta detenció contra membres del 15-M que s'havien personat voluntàriament 

La FAVB denuncia la connivència del Govern amb l'extrema dreta

El grup ultra "Manos Limpias" ha propiciat la detenció dels indignats

La CUP se solidaritza amb els detinguts pels fets del Parlament

Els Mossos comencen a detenir 22 persones del moviment 15-M pels fets del Parlament

Del 15-M al 15-J 

Recorda, recorda el 15 de juny... 

15-M: "Se'ns ha acusat d'atacar la democràcia quan són les retallades un atac clar a la democràcia" 

19-J: La majoria indignada pren el carrer 

Més de 250 personalitats denuncien la criminalització del moviment dels indignats 

La CAJEI i Endavant celebren la protesta del Parlament i en condemnen la criminalització 

"En suport a la dignitat de la indignació", manifest contra la criminalització dels indignats 

Puig constata l'existència de fitxers policials il·legals 

Oliveres: "25 o 30 persones no poden desprestigiar un moviment que n'ha mobilitzat 30.000" 

Puig anuncia que investigarà Arcadi Oliveres per calúmnies als Mossos 

Els indignats acampen al Parlament 

15-J: Difamació mediàticopolicial i victimisme polític  

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid