Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La FAVB denuncia la connivència del Govern amb l'extrema dreta

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) condemna les detencions contra activistes del moviment 15-M en relació als fets del Parlament del 15 de juny passat i demana que s'aturin. Una actitud que contrasta amb la que es practica cap als grups d'extrema dreta.
 

Així, alerta "de les derives repressives de la dissidència social i de les connivències amb l'extrema dreta que s'estan manifestant des dels poders públics". "Una perillosa escalada", adverteix, que prové de l'Audiència Nacional, "estament judicial hereu del franquisme, arran d'una denúncia de l'associació d'extrema dreta Manos Limpias".

06/10/2011 08:00 Drets i Llibertats
"El govern de la Generalitat no només ha atès puntualment el requeriment de la magistratura espanyola, sinó que s'hi ha aplicat amb un zel que ningú no li demanava", critica, en referència a les detencions per lliurar les citacions del jutge Eloy Velasco. "Un cop més, el Conseller Felip Puig, tal volta desitjós de revenja davant d'un moviment social que ha sabut plantar cara a les provocacions, intenta intimidar-lo i envoltar-lo d'una aura de perillositat als ulls de la ciutadania", assenyala.

band

Interior va permetre l'acte de PxC però no la manifestació antiracista de la FAVB

En aquest context, la federació considera que les detencions s'inscriuen "en una tendència, cada cop més marcada i preocupant, dels poders públics a respondre a les demandes socials mitjançant la violència institucional". En aquest sentit subratlla que les retallades no afecten pas la conselleria d'Interior, que vol ampliar els efectius de les Brigades Mòbils, formar noves unitats d'informació, adquirir canons d'aigua i gasos per dispersar manifestacions...

D'altra banda, assenyala que Interior "no va veure cap inconvenient per autoritzar un míting xenòfob de PxC a la Plaça de Sant Jaume, mentre denegava a la FAVB el permís de manifestar-se contra el racisme i a favor de la convivència".

"Els polítics que clamaven contra el segrest del Parlament, accepten de bon grat el dictat de les grans corporacions financeres"

La FAVB assegura que la revolta del Parlament va ser un fet "puntual i aïllat" provocat en gran mesura per "un dispositiu policial que semblava dissenyat per propiciar friccions". Un "espectacle orquestrat des de la conselleria d'Interior" que pretenia, diu, "projectar davant la ciutadania la imatge d'unes institucions representatives amenaçades i assetjades". "Una operació demagògica amplificada pels mitjans de comunicació", conclou.

Tot i l'"espectacle" que es va fer d'uns fets "puntuals i aïllats", la FAVB recorda que aquell dia es va organitzar una protesta al Parlament perquè s'estaven aprovant "els pressupostos socialment més regressius de la història recent d'aquest país". "Els representants i estaments polítics que, el 15-J, més clamaven contra 'el segrest del Parlament', accepten de bon grat el dictat de les grans corporacions financeres que ningú no elegeix, ni controla", sentencia.

Per saber-ne més:

Dos detinguts en les protestes contra la concentració xenòfoba de PxC 

El grup ultra "Manos Limpias" ha propiciat la detenció dels indignats

La CUP se solidaritza amb els detinguts pels fets del Parlament

Els Mossos comencen a detenir 22 persones del moviment 15-M pels fets del Parlament

Del 15-M al 15-J 

Recorda, recorda el 15 de juny... 

15-M: "Se'ns ha acusat d'atacar la democràcia quan són les retallades un atac clar a la democràcia" 

19-J: La majoria indignada pren el carrer 

Més de 250 personalitats denuncien la criminalització del moviment dels indignats 

La CAJEI i Endavant celebren la protesta del Parlament i en condemnen la criminalització 

"En suport a la dignitat de la indignació", manifest contra la criminalització dels indignats 

Puig constata l'existència de fitxers policials il·legals 

Oliveres: "25 o 30 persones no poden desprestigiar un moviment que n'ha mobilitzat 30.000" 

Puig anuncia que investigarà Arcadi Oliveres per calúmnies als Mossos 

Els indignats acampen al Parlament 

15-J: Difamació mediàticopolicial i victimisme polític  

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid