Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El grup ultra "Manos Limpias" ha propiciat la detenció dels indignats

 Les detencions de persones acusades dels avalots del 15 de juny al Parlament de Barcelona (vídeo Vilaweb) ha estat propiciada pel grup ultradretà Manos Limpias, dirigida per Miguel Bernard, que compta amb un polèmic currículum i militància a organitzacions ultradretanes. Aquest grup també estava darrere la denúncia per la crema de la bandera espanyola al Fossar de les Moreres el passat 11 de setembre, i de la denúncia que pretén que la Generalitat de Catalunya acati la sentència contra la immersió lingüística.

Aquest vespre a la plaça de Catalunya de Barcelona s'ha realitzat una protesta contra aquestes detencions. Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir al matí diverses persones ordre de l'Audiència espanyola. Segons Interior, als detinguts -una vintena-  se'ls ha lliurat una citació judicial perquè compareguin al jutjat i després se'ls deixarà en llibertat. El jutge Eloy Velasco va obrir una investigació sobre els incidents del Parlament. Però tota aquesta operació ha estat tramitada pel tribunal especial de Madrid a partir de la denúncia dels advocats de Manos Limpias.

03/10/2011 23:20 Política
 
L'Audiència Nacional espanyola ha imputat 22 persones del moviment 15-M a Catalunya que haurien comès pressuntament un delicte contra les institucions de l'Estat (els representants del Parlament de Barcelona), recollit a l'article 498 del Codi Penal espanyol amb penes d'entre 3 i 5 anys de presó. Però la denúncia que ha fet possible la tramitació del tribunal especial de Madrid ha estat realitzada per Manos Limpias.
 
El setmanari La Directa ha assenyalat que la fiscal de l'Audiència Nacional, Maria Teresa Sandoval Altelarrea, va demanar el 5 de setembre al jutge Eloy Velasco que acceptés la competència “per a la investigació dels fets delictius ocorreguts el 15 de juny de 2011 davant el Parlament català”,  ja que els fets constituirien uns evidents “delictes contra els alts organismes de la Nació”. La fiscal assenyalava també que les causes obertes a les set persones detingudes el 15-J, que presumptament haurien comès delictes “d'atemptat, resistència i desobediència a l'autoritat”, havien de seguir el seu curs al Jutjat d'Instrucció 25 de Barcelona. Però l'Audiència Nacional espanyola ha seguit una tramitació també "especial" per abordar aquest cas, a partir de la denúncia del grup ultra.
  
 El màxim responsable de Manos Blancas, Miguel Bernard, compta amb una llarga trajectòria d'ultradretà a l'ajuntament de Madrid, on va exercir com funcionari des dels anys 70. Posteriorment va ser responsable i assessor del líder de Fuerza Nueva, Blas Piñar, i del Front Nacional, continuadora del partit ultra. Als 80 ja va destacar per la seva vocació justiciera.

El 1989 va patir una gran frustració en intentar ser el cap de Serveis de la Policia Municipal de Madrid. Però amb l'arribada del PP a l'ajuntament d'aquesta ciutat espanyola es va mantenir molt a prop del poder polític, especialment a prop del polèmic regidor Àngel Matança, famós pel tancament de discoteques, teatres i sex shops. A partir d'alehores va destacar per fer manifestacions públiques a favor de la pena de mort, contra l'avortament o en contra dels nouvinguts.

Després dels continuats fracassos en el camp de la poítica convencional va decidir copiar el model dels jutges italians El Model de Mans Netes.

Mans Netes va ser fundada el 1995 per Bernard i s'autodefineix com un "sindicat d'àmbit nacional independent". Com sindicat, però, no se li coneix ubicació en empresa o lloc de treball algun. Va fer seu el lema de l'advocat italià Antonio Di Pietro: "Allà on hi ha un delicte ha d'haver algú capaç de denunciar-ho." Amb aquesta premissa i amb un equip de juristes sufragats per grups ultres i per sectors propers al PP, Manos Limpias va encetar una creuada de denúncies i querelles contra tots els àmbits, especialment contra el moviment independentista basc.

Des d'aleshores aquest grup ha tramitat centenars de denúncies, querelles, recursos, escrits o avisos contra dirigents del nacionalisme i l'independentisme basc; contra lleis o activitats contraris a la "fe catòlica", contra aquells que ataquen a la monarquia o els "símbols nacionals" o, simplement, contra els que discrepen de postures pro -PP conegudes, com la teoria de la conspiració de l'11-M.

El seu gran èxit va ser aconseguir que José Maria Atutxa fos multat i inhabilitat. L'expresident del Parlament Basc va ser condemnat pel Suprem a un any i mig d'inhabilitació per a càrrec públic i 18.000 euros de multa per negar-se a dissoldre Socialista Abertzaleak.

Més recentment Manos Limpias va tramitar la denúncia per la crema de la bandera espanyola al Fossar de les Moreres el passat 11 de setembre, i la denúncia que pretén que la Generalitat de Catalunya acati la sentència contra la immersió lingüística. També ha denunciat responsables del partit polític basc Bildu i ha tramitat sol.licituds perquè il.legalitzin aquest partit.
 
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid