Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Violenta detenció contra membres del 15-M que s'havien personat voluntàriament

Els Mossos d'Esquadra han detingut sis dels nou indignats que aquest dijous han anat fins a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per recollir ells mateixos la citació del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco.

Es tracta d'alguns dels 22 imputats que encara no havien estat detinguts durant aquesta setmana. Un cop allà però, els indignats han estat retinguts, juntament amb advocats i periodistes, i després detinguts. Segons l'ACN, el Departament d'Interior s'ha disculpat amb els periodistes i ha justificat el seu "excés de zel" per poder facilitar la seva identificació.

06/10/2011 22:41 Drets i Llibertats
Paral·lelament, aquest dijous al vespre milers d'indignats s'han manifestat per Barcelona en protesta per les detencions. Els manifestants han arribat fins a la Conselleria d'Interior sota el lema "Jo també estava al Parlament".
 
manibcndetencionsVelasco ha imputat 22 persones per un presumpte delicte contra les institucions de l'Estat. Dilluns els Mossos van començar a lliurar les citacions prèvia detenció i avui alguns dels que quedaven s'han personat voluntàriament però alguns d'ells han estat igualment detinguts i han hagut de declarar a la comissaria de la Zona Franca, igual que van fer els seus companys detinguts. En total, ja són 16 les persones detingudes.
 
Segons ha relatat en directe una de les persones retingudes a la Ciutat de la Justícia, quan el jutge de guàrdia ha vist l'actuació policial -un operatiu de 65 antiavalots- ha esbroncat el cap de l'operatiu dels Mossos. Segons sembla, desconeixia que, en no preveure que els imputats es presentessin voluntàriament, Velasco havia ordenat a la policia que procedís com fins ara.
 
El fet que Velasco hagi respost favorablement a la denúncia d'un sindicat d'ultradreta ha generat tot tipus de crítiques, com les de la FAVB, que alerta  "de les derives repressives de la dissidència social i de les connivències amb l'extrema dreta que s'estan manifestant des dels poders públics".
 
La primera persona que avui havia de comparèixer davant del jutge de l'Audiència Nacional  ho farà finalment el divendres. El magistrat ha decidit ajornar la citació un dia perquè l'imputat no ha comparegut. Divendres estan citades quatre persones més.
 

Per saber-ne més:

La FAVB denuncia la connivència del Govern amb l'extrema dreta

El grup ultra "Manos Limpias" ha propiciat la detenció dels indignats

La CUP se solidaritza amb els detinguts pels fets del Parlament

Els Mossos comencen a detenir 22 persones del moviment 15-M pels fets del Parlament

Del 15-M al 15-J 

Recorda, recorda el 15 de juny... 

15-M: "Se'ns ha acusat d'atacar la democràcia quan són les retallades un atac clar a la democràcia" 

19-J: La majoria indignada pren el carrer 

Més de 250 personalitats denuncien la criminalització del moviment dels indignats 

La CAJEI i Endavant celebren la protesta del Parlament i en condemnen la criminalització 

"En suport a la dignitat de la indignació", manifest contra la criminalització dels indignats 

Puig constata l'existència de fitxers policials il·legals 

Oliveres: "25 o 30 persones no poden desprestigiar un moviment que n'ha mobilitzat 30.000" 

Puig anuncia que investigarà Arcadi Oliveres per calúmnies als Mossos 

Els indignats acampen al Parlament 

15-J: Difamació mediàticopolicial i victimisme polític  

 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid